Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Voorbeschouwing Willem II – PEC Zwolle

Zwolle – Willem II-uit is op vrijdagavond de eerste wedstrijd van speelronde 18 in de Eredivisie. Zowel PEC Zwolle als Willem II wil weg uit de onderste regionen waarbij in tegenstelling tot de editie van vorig jaar vooral de Tilburgers in het nauw zitten.

Met tien punten uit zeventien wedstrijden staat Willem II halverwege het seizoen op een zestiende plaats. Een teleurstellende positie vanuit Tilburgs perspectief in vergelijking met het zo succesvolle vorige seizoen. Dat de succesvolle vorige jaargang niet nog eens geëvenaard kon worden, daar ligt niemand in Tilburg wakker van.

Immers, dat seizoen liep alles op rolletjes, werd er onder meer gewonnen op bezoek bij de uiteindelijk koplopers Ajax en AZ en wanneer het resultaat in de slotfase minder rooskleurig leek te uit te vallen, viel vaak het balletje net de goede kant op. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, waar Willem II op discutabele wijze resultaat haalde in de slotfase en daarmee na het afbreken van de competitie ten koste van de Domstedelingen een Europees ticket overhield, was daarvan misschien nog wel het beste voorbeeld.

Het is deze jaargang precies andersom in Tilburg. Ondanks dat het seizoen begon met twee voorrondes in de Europa League, werd er pas twee keer gewonnen. Een voorsprong over de streep trekken is de Brabanders dit seizoen niet zomaar gegeven. Onder meer de vrij recent gespeelde wedstrijden tegen VVV-Venlo en FC Groningen waren daar voorbeelden van. Een voorsprong en zelfs een gelijkspel werd in de slotfase uit handen gegeven, waardoor er geen punten werden gepakt. Daarnaast zat de VAR Willem II ook de nodige keren in de weg. Onder meer in Zwolle, toen bij het heenduel eerder dit seizoen een doelpunt in de slotminuut van Jan-Arie van der Heijden werd afgekeurd voor buitenspel en na afloop de meningen her en der nog steeds verdeeld waren. Dat duel eindigde overigens in 0-0. In de slotfase had Willem II het beste van het spel, maar ook PEC Zwolle had in beide helften kansen gekregen om op voorsprong te komen.

Wat dat betreft heeft het seizoen van Willem II veel weg van dat van Zwolle vorig jaar. De positie in de gevarenzone is eveneens vergelijkbaar, want vorig jaar rond deze tijd stond PEC Zwolle er zoals Willem II nu niet bepaald rooskleurig voor. Willem II is er alles aan gelegen niet een keer nul punten of één punt te behalen, maar de volle mep van drie punten. Want ook met het gelijkspel op bezoek bij RKC Waalwijk afgelopen zondag schoten de Tricolores maar weinig op. Voor PEC Zwolle geldt overigens hetzelfde, al heeft het dus wel een marge van zeven punten. Zwolle kan een overwinning na de deceptie van het voorbije weekend tegen Fortuna Sittard goed gebruiken. Tegen een directe concurrent werd een kansloze 0-2 nederlaag geleden en dat na twee prima potten tegen AZ (1-1) en Feyenoord (1-0 verlies).

Vrijdagavond zullen de ogen vooral gericht zijn op Virgil Misidjan. Die rappe vleugelaanvaller kwam in de winterstop de selectie van trainer/coach John Stegeman versterken en maakte in twee invalbeurten al een goede indruk. Na een geweldig avontuur in Bulgarije, waar Misidjan met Ludogorets onder meer speelde tegen Liverpool, Bayern München, Real Madrid en AC Milan, keert de speler in het shirt van PEC Zwolle voor even terug in zijn woonplaats Tilburg waar hij tussen 2011 en 2014 het rood-wit-blauw gestreepte tenue van Willem II droeg.

Willem II – PEC Zwolle begint vrijdag om 20.00 uur en wordt geleid door Sander van der Eijk. Assistent-scheidsrechters zijn Rob van de Ven en Freek Jansen. Official is Martijn Vos. VAR en AVAR zijn respectievelijk Richard Martens en Adriaan Inia.

Artikel delen: