Zwols slachtoffer van brand maandag begraven

Den Helder – De 37-jarige man die zondag 19 Oktober om het leven kwam bij een brand bij de apotheek aan de Langevliet, wordt maandag in Zwolle in besloten kring begraven. Dat is zaterdag bekend gemaakt door het online radiostation uit Zwolle, waarvan hij een goede bekende was.


De plek waar de 37-jarige Zwollenaar gevonden werd…

Het lichaam van de Zwollenaar werd zondag 19 oktober ontdekt toen de brandweer bezig was met blussen van een brand bij de apotheek. Pas na onderzoek aan de hand van gebitsgegevens kon zijn identiteit worden vastgesteld, omdat zijn lichaam ernstig verbrand was. De politie startte direct een groot onderzoek met, behalve het achterhalen van zijn identiteit, als belangrijkste vraag of het een ongeval of een misdrijf betreft. Op die vraag kan de recherche nog altijd geen antwoord geven. De politie heeft alleen laten weten dat zeker is dat de brand buiten de apotheek is ontstaan en vermoedelijk via het lichaam van de man is overgeslagen op het gebouw.

Bron: www.denhelderactueel.nl

Op de website van Hitradio Enterprise 103 staat sinds zaterdag het volgende bericht te lezen: “Vandaag (25 okt) ontvingen we het trieste bericht dat is overleden, op 37-jarige leeftijd, onze goede vriend en trouwe enterprise103 luisteraar H. v. R. Hij kwam voor het eerst met Enterprise103 in aanraking in 1992 en bood spontaan zijn hulp aan om ons met diverse zaken te helpen. Sinds die tijd is H. een trouwe luisteraar en een goede vriend van ons geworden en zijn Beppie (DJ Stentorprise) en H. zelfs samen in 1995 op vakantie geweest naar Portugal. Hein, R.I.P. en bedankt voor alles en we zullen je nooit vergeten!!”

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Hahaha ja ik heb inderdaad altijd wat te zeuren, juist omdat ik zo trots ben op dit mooie weblog en niet graag een ‘Spits’-achtige cultuur hier hoop te gaan zien…
  Wat betreft mijn naam: inderdaad ook daar moet ik vaak om ‘zeuren’, omdat negen van de tien keer het fout wordt geschreven. Misschien dat ik daarom zo allert ben op dit soort ‘fouten’? 😀


  Maak melding

 2. Zeg Marrianne waarom meld jij je niet aan als vrijwilliger bij de redactie als je het zo goed weet.Je mag blij zijn met deze weblog en de mensen die vrijwillig hun tijd daar aan besteden .


  Maak melding

 3. Pieter, ik heb ook wel eens gewezen op foutjes in een bericht. Deze werden samen met een bedankje van één van de admins vervolgens verbeterd.

  Waarom mag een mens tegenwoordig niets meer zeggen over taalfouten?!? Waarom krijgen mensen dan telkens weer in hun gezicht gegooid, dat als ze het zo goed weten, ze het maar zelf moeten doen?

  Ik ben het lang niet altijd eens met Marrianne, maar in dit geval vind ik het belachelijk weer van die reacties te lezen als “Je weet toch wat er staat!”

  Excuses voor de enorme off-topic reactie.


  Maak melding

 4. Het is zeker mijn bedoeling niet om dit bericht onder te laten sneeuwen door de discussie over taalfouten, wat mij betreft mocht er na aanpassing van die fouten (ik zal ze zo even noemen voor de liefhebbers…) mijn bericht weggehaald worden. Ik heb meerdere malen bedankjes van de redactie gehad over mijn opmerkingen van de Admins, maar daar zit ik echt niet op te azen: zoals ik schreef: ik vind het gewoon storend.

  De fouten zijn (onderstreept):

  De plek waar de 37e jarige Zwollenaar gevonden werd

  (37-jarige bedoelt de schrijver denk ik)

  in 1992 en bod spontaan

  (bood denk ik?)

  een trouwe luisteraar een goede vriend van ons

  (en een?)

  Ik schreef het al: irritant om te lezen, aangezien je niet weet hoe dit eerbetoon bedoeld wordt en dit dus niet van veel respect getuigt door de schrijver aan de man die er niet meer is.
  Ik zal mezelf ook hier even toelichten: ik vind dat je in een stuk over iemand die overleden is, het niet kan maken taalfouten te laten zitten, omdat je dan niet echt respectvol om lijkt te gaan met die persoon. Dat wordt hier, neem ik aan, niet bedoeld en dus wijs ik de schrijver op de fouten, zodat dit niet meer opvalt.
  Door al het gezeik over mijn pietluttigheid, wordt er alsnog geen respect getoond in mijn ogen en heeft dit dus een verkeerde uitwerking gehad. Daarvoor wil ik mijn excuses aanbieden aan de nabestaanden als zij zich aan mij hebben gestoord hierbij…

  ==========

  Dank Marrianne.
  On-topic a.u.b.


  Maak melding

 5. Waarom heb je de webmaster van de site dan niet eerst gemaild Marianne? Dit topic heeft te maken met het overlijden van een persoon en niet over eventuele schrijf fouten.

  Groeten!


  Maak melding

 6. Waarschijnlijk omdat dit ook een prima manier is om te reageren. En meestal haalt de admin het bericht waarin gewezen wordt op spelfouten na het aanpassen van de tekst dan ook gewoon weg.


  Maak melding

 7. Ik wil dit toch gebruiken om de familie en vrienden van Hein te condoleren en veel sterkte te wensen de komende tijd.

  Dikke knuf uit huize de Lange.


  Maak melding

 8. Overlijden Hein.
  Alleen pietlutten reageren op deze manier!!
  Ik lees dat Hein overleden is, en zie geen spelfouten, omdat het
  verhaal mijn aandacht heeft, en niet de spelfouten.
  Ik wens alle nabestaanden heel veel ,
  Sterkte.


  Maak melding

 9. Doe effe normaal met je “”zwerver en bekende van de politie””.
  Was een heel normale vent en heel goede,liefe gozer.
  En dan niet reageren met het antwoord “het stond in de krant” want als Sinterklaas in Nederland aankomt staat het ook op de voorpagina van elke krant maar daar geloof je toch ook niet meer in en neem je toch ook voor lief.
  Zulke antwoorden en teksten hoef je hier niet te plaatsen op een site waarvan de broer van het slachtoffer een zeer gewaardeerde en elke dag aanwezige lezer en schrijver is dacht ik zo.  Maak melding

 10. Even voor de goede orde: is Hein een broer van Dick, of trek ik nu te snel conclusies? Dat gevoel krijg ik hierboven tenminste een beetje, en daarbij heeft Dick volgens mij ook wel eens aangegeven uit W’holte te komen…


  Maak melding

 11. Hein R.I.P.
  Beste Hein we kennen elkaar al heel wat jaren, wat je overkomen is is mij een raadsel, je hebt me vorige week nog op msn gehad, rust in vrede, een aan Dick en de rest van de familie en ouders, broers en zus, veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd
  Danny  Maak melding

 12. Hein
  Hein was een oud klas- en leeftijdgenoot. Heb hem een jaar of zes geleden voor het laatst gesproken in een apparatuurzaak. Een goedlachse vent! Hij vertelde me eens dat hij in een bandje wilde zingen, en ik dan op gitaar (jaja).Ongelooflijk, hoe een leven kan lopen. Dick en familie: gecondoleerd en sterkte. Waar Hein nu is, heeft hij het naar z’n zin.


  Maak melding

 13. r.i.p hein
  Lieve Hein

  Vorige maand stond je nog bij ons aan de deur te melden dat je naar Den helder zou vertrekken en dat je er heel erg naar uitkeek! je vond het mega gezellie in Den helder! En nu ben je niet meer hier , ‘ongelovelijk’ heb hier geen woorden voor ik ga je heel erg missen heintje

  Ik zou je nooit vergeten vriend
  We hebben goeie tijden samen gehad die ik nooit zal vergeten ,

  Rust zacht
  In mijn hart zul je altijd blijven voortbestaan

  Een dikke knuffel Patricia je oude huisgenoot


  Maak melding

 14. Hein
  Lieve Hein

  Tis nu bijna een half jaar geleden dat het gebeurd is , ik kan het nog steeds niet begrijpen , tis een mysterie wat er met jou is gebeurd , ik hoopte dat het mysterie opgelost zou worden maar tot op heden weet de recherche de exacte gebeurtenis nog steeds niet!

  Lieve hein ik mis je nog steeds elke dag ..

  Waarom jij?

  Ik hoop dat je nu je rust hebt gevonden.

  hou van jou en zal je nooit vergeten .

  Voor altijd in ons hart

  miss you ..

  Patricia


  Maak melding

Reageer