Thorbeckegracht - Foto: Wouter Steenbergen
Thorbeckegracht
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Iets kouder met nachtvorst en mogelijk gladheid

Zwolle – In het weekend zakt Zwolle iets meer de kou in, doordat we in polaire lucht zijn terechtgekomen. In de nachten daalt de temperatuur richting het vriespunt en aan de grond is lichte vorst waarschijnlijk. Er moet dan rekening worden gehouden met gladheid.

Verhoogde kans op gladheid is er in de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend, wanneer winterse buitjes boven de regio Zwolle worden verwacht. De neerslag valt op een ondergrond die in de nacht mogelijk onder het vriespunt is geraakt, zodat regen kan bevriezen en sneeuw mogelijk blijft liggen. Hoe ziet het er overdag uit? Nou, de zon heeft in het weekend te kampen met veel bewolking, met name op zaterdag.

Op beide dagen is de temperatuur overdag maximaal 4 à 5 graden. Zaterdag is er vooral in de ochtend kans op een bui, waaruit behalve koude regen misschien ook enkele vlokjes natte sneeuw neerkomen. De wind trekt zaterdag rond het middaguur tijdelijk aan naar een dikke kracht 4 uit het zuidwesten. In de avond veel minder wind.

Zondagochtend zou het een beetje wit kunnen zijn door een dun laagje sneeuw dat in de nacht en vroege ochtend is gevallen. De kans op wittigheid is het grootst in hoger gelegen gebieden zoals de Veluwe, Sallandse Heuvelrug en Twente. De wind komt zondag uit westelijke richtingen. Een winters buitje kan niet worden uitgesloten, maar de meeste tijd is het droog. Door veel weermodellen worden openingen voor de zon berekend. De wind komt uit westelijke richtingen en is zwak tot matig, kracht 2 tot 3.

In de eerste helft van de nieuwe week is het licht wisselvallig. Af en toe regen of een bui, mogelijk met natte sneeuw. In de nacht en ochtend is er lichte vorst, maar vanaf woensdag waarschijnlijk hogere temperaturen.

Artikel delen: