Techniekdagen op Windesheim

Zwolle – Windesheim verwelkomt op twee techniekdagen 475 leerlingen uit het voortgezet onderwijs. In het kader van de WetenWeek maken de leerlingen op 29 oktober en 5 november kennis met de fascinerende wereld van techniek. De opleidingen Techniek en Informatica van Windesheim organiseren de verschillende activiteiten rondom techniek, speciaal voor leerlingen uit 3 en 4 havo/vwo als onderdeel van hun loopbaanoriëntatie en begeleiding.

De leerlingen gaan aan de slag met verschillende uitdagende en leerzame technieken. Zo leren ze, bij het bouwen van een waterkering, onder meer de kracht van stijgend water kennen. Ook kunnen ze een robot programmeren, een elektronische dobbelsteen maken of een computerspelletje ontwikkelen. Ook leren ze hoe je met eenvoudige hulpmiddelen kunt rekenen. Daarnaast is het mogelijk om een energiezuinige auto te ontwerpen of huizen te bouwen, die niet onder water lopen bij het stijgen van de zeespiegel. Verder worden de leerlingen uitgedaagd om na te denken over het fileprobleem aan de hand van een aantal verkeerssimulatieprogramma’s. <?xml:namespace prefix = o ns = “urn:schemas-microsoft-com:office:office” />

Tijdens de jaarlijkse WetenWeek openen honderden bedrijven, universiteiten, ziekenhuizen en (onderzoeks)instellingen hun deuren voor jong en oud om het publiek kennis te laten maken met wetenschappelijke en technische onderwerpen. Deelnemers organiseren onder meer workshops, demonstraties, lezingen en experimenten. De organisatie van de Wetenweek wil hiermee enthousiasme, inzicht en eigen meningsvorming over wetenschap en techniek stimuleren. Windesheim wil hieraan graag zijn bijdrage leveren en organiseert daarom jaarlijks een of meer techniekdagen.

 

Artikel delen:

Reageer