Zwolle op social media genoemd als doelwit voor rellen - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Zwolle op social media genoemd als doelwit voor rellen

Zwolle – In appgroepen en andere sociale media worden berichten gedeeld over mogelijk meer protesten en rellen in Overijssel. Hierin wordt naast Deventer, Oldenzaal en Hengelo ook Zwolle genoemd als potentieel doelwit. Dit maakte RTV Oost maandagmiddag bekend in een nieuwsbericht.

Mensen worden via Instagram, Snapchat en Telegram gemobiliseerd om zich maandag op bepaalde punten in deze steden te verzamelen. Zondagavond richtten relschoppers vernielingen aan in diverse steden. In Enschede werd zelfs het ziekenhuis MST bekogeld. Nu is ook een protest aangekondigd in Zwolle. Er wordt opgeroepen om de stad te “ruïneren” en er een “Eindhoven 2.0” van te maken, aldus RTV Oost op haar website.

Daarnaast zou er in een appgroep sprake zijn van relschoppers die de media willen binnenvallen en zwaar vuurwerk willen gebruiken. Volgens de informatie van RTV Oost zou de groep vanavond om 19.00 uur in Zwolle beginnen met het protest.

Burgermeester Peter Snijders keurt de oproep tot niet vreedzame protesten af en roept op de avondklok te respecteren via Twitter. De Jumbo supermarkt aan de Veemarkt laat weten dat zij vanwege de voorspelde rellen maandagavond de deuren sluiten vanaf 19.00 uur.

RTV Oost meldt verder dat de gemeente Deventer de signalen uiterst serieus neemt en zich voorbereidt op een mogelijke demonstratie vanavond in de stad.

Artikel delen: