PvdA wil eindejaarsuitkering minder draagkrachtigen

Zwolle –  De fractie van de Partij van de Arbeid zal vandaag in de raads-vergadering van Zwolle een motie indienen om ervoor te zorgen dat burgers met een inkomen tot 120% van het minimum een eindejaarsuitkering krijgen. De tweede kamer heeft recent besloten, naar aanleiding van het amendement van de kamerleden Tang en Spekman, landelijk 50 miljoen euro vrij te maken voor incidenteel armoedebeleid. Volgens het parlement rechtvaardigt de oplopende inflatie een extra eenmalige ondersteuning voor lage inkomens. Zij heeft inmiddels aan alle colleges van B&W een brief over de uitvoering gezonden.

 

PvdA raadslid Inge Meijer-Westerbeek: ” Wij willen door het indienen van deze motie bereiken dat dit niet geoormerkte geld ook daadwerkelijk besteed wordt aan een éénmalige eindejaarsuitkering voor iedere Zwolse burger met een inkomen dat lager is dan 120% van het minimum”. En vervolgens: “Hierbij willen wij het college ook een mogelijk geven om dit bedrag op te hogen met een gemeentelijke bijdrage”. Bovendien wil de fractie dat de gemeente dit breed bekend maakt bij de bevolking en duidelijk aangeeft hoe men daarvoor in aanmerking kan komen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “PvdA wil eindejaarsuitkering minder draagkrachtigen”

  1. Iedereen die bruto minder dan 2500 euro verdient valt tegenwoordig onder de noemer minder draagkrachtig, ik ook dus kom maar op met die compensatie.

  2. Ben het met je eens, ik val ook net buiten de regelingen als huurtoeslag, zorgtoeslag etc. waardoor ik minder overhoud als iemand met een uitkering. Ik ga die compensatie ook maar aanvragen.

  3. @ Danny

    Dat geloof ik niet.
    Gaan we eerst eens even rekenen…

    Uitkering is 70% v/h minimumloon (netto): /- ??840,-
    Tel daarbij op de maximale zorgtoeslag: ?? 46,-
    Tel daarbij op de maximale huurtoeslag: /- ?? 210,-
    Is opgeteld: ongeveer ??1.100,-

    Volgens mij als je net buiten de regelingen van zorgtoeslag en huurtoeslag valt, heb je minimaal ongeveer ??1.400,- netto per maand, dus da’s minimaal zo’n ??300,- meer per maand dan iemand met een uitkering…

    De bewering dat je minder overhoudt dan iemand met een uitkering klopt dus niet.

  4. Waar is dit goed voor en hoeveel bedraagt deze uitkering? is dit wellicht een feeling-good actie voor Inge Meijer-Westerbeek zelf? kan meijer met een goed gevoel op het nieuwe jaar toasten.

  5. @Jasper
    Je vergeet een paar toeslagen, ik heb thuis nog wel een artikel liggen uit de Volkskrant. Zal het vanavond even opzoeken. Wordt vervolgd….

  6. Als je wat voor de doelgroep wilt betekenen minimaatje; zou je bijvoorbeeld met een structurele lastenverlaging kunnen komen en niet met een een of andere lullige eindejaarsuitkering waar je net niks mee kan.

  7. @Jasper
    Ik heb het gevonden:
    Basisuitkering ?? 1.260,– (bijstandsuiterking)
    Zorgtoeslag ?? 123,–
    Huurtoeslag ?? 159,–
    ———————
    Totaal inkomen ?? 1542,–

    Wanneer je nog kinderen hebt kun je ongeveer 80 euro kindertoeslag aanvragen en 200 Euro kinderbijslag via de SVB.
    Zit je op ruim ?? 1800,–.
    Het gaat me er niet om dat dit meer is dan waar ik 40 uur voor moeten werken, maar ik vind wel dat werken beloond moet worden. En dit is geen stimulans om mensen aan het werk te krijgen.

  8. kan je me ook vertellen waar je ej gegevens vandaan hebt?
    Volgens mij heb je het niet over netto-bedragen voor alleenstaanden??
    Volgens jou is de zorgtoeslag kennelijk hoger dan de hoogte van de basisverzekering?

Reacties zijn gesloten.