Huisartsen regio Zwolle gevaccineerd tegen Covid - Foto: GGD IJsselland
Foto: GGD IJsselland

Huisartsen regio Zwolle gevaccineerd tegen Covid

Zwolle – Afgelopen weekend zijn huisartsen uit de regio Zwolle gevaccineerd tegen Covid-19. Zij konden hun vaccinatie halen bij Isala in Zwolle en Gelre Ziekenhuizen in Zutphen.

Ook huisartsen in opleiding, physician assistants, verpleegkundig specialisten en chauffeurs die in zorgprocessen voor Covid-19 een vitale functie vervullen, kregen een prik. Dit maakte het Netwerk Acute Zorg regio Zwolle zondag bekend.

Vanaf het bericht op maandag 18 januari over het beschikbaar komen van de vaccins, is alles op alles gezet om alle huisartsen uit te nodigen om zich dit weekend te vaccineren. Dankzij samenwerking tussen huisartsenorganisaties van de huisartsenposten, Isala en Gelre Ziekenhuizen, Netwerk Acute Zorg regio Zwolle en de Landelijke Huisartsenvereniging is het vaccineren binnen een week gelukt.

In totaal vinden de komende tijd de vaccinaties van alle huisartsen plaats in 23 ziekenhuizen in Nederland. Gemiddeld komen huisartsen waarschijnlijk dagelijks in contact met iemand die (mogelijk) Covid-19 heeft. Als vele huisartsen hierdoor uitvallen heeft dit effect op de hele zorgketen. Zeker met de dreiging van een derde golf is het daarom belangrijk deze groep nu te vaccineren, aldus het Netwerk Acute Zorg regio Zwolle.

Artikel delen: