Voorbeschouwing PEC Zwolle – Heracles Almelo

Voorbeschouwing PEC Zwolle – Heracles Almelo

Zwolle – Daags na de 1-3 overwinning op Willem II wacht de volgende tegenstander van PEC Zwolle alweer.

In eigen huis is dinsdagavond om 18.45 uur Heracles Almelo de tegenstander. Beide ploegen ontlopen elkaar nauwelijks op de ranglijst en willen de weg naar boven verder inslaan.

Reza-show
De sfeer zat er goed in vrijdagavond na het laatste fluitsignaal in Tilburg. Reza Ghoochannejhad drukte als invaller een groot stempel op de wedstrijd. Net als bij zijn debuut vorig seizoen tegen RKC Waalwijk maakte de aanvaller een hattrick en bezorgde daarmee PEC Zwolle de volle mep aan punten. Het was bovendien voor het eerst dat een invaller in de Eredivisie tot tweemaal toe een hattrick produceerde. Naast Ghoochannejhad oogstte ook doelman Michael Zetterer veel lof. Bij een 1-0 achterstand hield de Duitser Mats Köhlert van de 2-0 af en ook een inzet vlak voor rust werd door ‘Zetti’ verijdeld. In het laatste kwart van de wedstrijd deed de doelman nog een duit in het zakje met reddingen op pogingen van Köhlert en Pol Llonch.

Buitink
Toch was het niet alleen maar hosanna. Op slag van rust moest Mike van Duinen met een op het oog zware enkelblessure het strijdtoneel verlaten en eerder al had ook Kenneth Paal het speelveld noodgedwongen moeten verlaten. Ghoochannejhad liet echter zien dat doelpunten maken geen probleem hoeft te zijn. Bovendien presenteerde PEC Zwolle op de wedstrijddag ook nog eens Thomas Buitink. De aanvaller wordt voor de rest van het seizoen overgenomen van Vitesse en is zeker na het wegvallen van Van Duinen een welkome versterking. Buitink geldt in Arnhem als groot talent en spits voor de toekomst. De 20-jarige aanvaller tekende, voor hij naar Zwolle kwam, namelijk een nieuw contract bij Vitesse.

Aan elkaar gewaagd
Ook Heracles Almelo sloeg toe op de transfermarkt. Ahmed Kutucu werd voor een half jaar gehuurd van Schalke 04 en mocht zaterdagavond als invaller debuteren in het thuisduel met sc Heerenveen. Direct liet Kutucu zien van waarde te zijn, want vlak voor tijd was hij het die Delano Burgzorg de kans bood om de enige treffer van de avond te maken. Zo boekten zowel PEC Zwolle als Heracles een welkome driepunter. De bezoekers staan nu op een elfde plaats met 21 punten, één punt meer dan PEC Zwolle dat twaalfde staat. Met respectievelijk tien en negen punten voorsprong op plek 16 kunnen beide ploegen nu naar boven kijken. De winnaar van het Overijsselse onderonsje zit daarvoor na dinsdagavond in pole position.

Voor de winterstop kwamen PEC Zwolle en Heracles Almelo elkaar nog niet tegen. Op zondag 7 maart treffen beide ploegen elkaar opnieuw, maar dan in Almelo. In de voorbereiding op dit seizoen werd in Erve Asito al wél tegen elkaar gespeeld. Door een doelpunt van Sam Kersten ging PEC Zwolle toen met de oefenzege aan de haal.

Arbitrage
De wedstrijd PEC Zwolle – Heracles Almelo begint dinsdagavond om 18.45 uur. Scheidsrechter van dienst is Marc Nagtegaal. Assistent-scheidsrechters zijn Freek Jansen en Jermaine Lapar. Official is Sam Dröge. De VAR is Serdar Gözübüyük, bijgestaan door Yorick Weterings.

Live op ESPN
Het duel is live te zien op kanaal 1 van ESPN. Dit is het open kanaal en onder meer te vinden voor klanten van KPN (op kanaal 14) en T-Mobile (op kanaal 150).

Bron: PEC Zwolle

Artikel delen: