Start ‘Computerhulp voor 55 +’

Zwolle – Met het ondertekenen van het contract werd het samenwerkings-verband tussen Deltion en Driezorg een feit. Vanaf nu kunnen ouderen die problemen hebben met het gebruik van de p.c. terecht bij het leerbedrijf van de ICT-opleidingen van het Deltion College. De afdeling systeembeheer van Driezorg is tot dit initiatief gekomen en nu is een computerservicedesk voor senioren een feit.

Het gebruik van computers door senioren neemt in grote mate toe. Als gevolg hiervan ook de vraag om ondersteuning bij eventuele storingen of problemen. In het kader van het competentiegericht onderwijs zocht het Deltion naar mogelijkheden om hun studenten met behulp van praktijksituaties te onderwijzen. Hiervoor wordt er gewerkt met leerbedrijven en in het kader hiervan is dit project opgestart. Of het nu gaat om storingen aan de computer, programma’s, internetverbinding, installeren van software, virusbestrijding, senioren kunnen hun hulpvraag indienen bij de receptie van de twee Driezorg-locaties  in de wijk, “Fermate” en “Havezate”.

Het idee ‘Computerhulp voor Senioren’ is ontstaan uit de hulpvragen die de afdeling systeembeheer van Driezorg kreeg. Over deze signalen is binnen Driezorg nagedacht en men heeft gezocht naar een manier die zonder veel kosten in de behoefte aan computerhulp kon voorzien. Op het daaropvolgende verzoek tot samenwerking werd door het Deltion enthousiast gereageerd.

Artikel delen:

Reageer