Stadsderby SVI -WVF nu ook op zaterdagavond

Zwolle – Zaterdag 1 november staat de Zwolse stadsderby tussen SVI en WVF op het programma. De wedstrijd op Sportpark ‘de Siggels’ in Zwolle Zuid begint om 18.00 uur. Daarmee volgen beide 2de Klassers het voorbeeld van Hoofdklassers Berkum en Be Quick ’28 die hun derby’s ook hebben verplaatst naar de zaterdagavond.

Er is voor het tijdstip van 18.00 uur gekozen om zoveel mogelijk leden, supporters van beide verenigingen en overige belangstellenden de kans te geven deze derby te beleven. Tevens zal door Wethouder Janco Cnossen het nieuwe kunstgrasveld officieel in gebruik worden genomen. Zowel SVI als WVF willen dit seizoen meedoen om de bovenste plaatsen. De Westenholtenaren loeren al jaren op promotie naar de 1ste Klasse maar grepen telkens mis. De gastheren uit Ittersum hebben zich het afgelopen seizoen ontwikkeld tot een ploeg die een rol van betekenis speelt in de 2de Klasse.

Afgelopen zaterdag won de ploeg van Hoofdtrainer Harry Decheiver met 0-2 van OZC Ommen. WVF moest het thuis met 2-3 afleggen tegen kampioenskandidaat Sparta Enschede. Hierdoor is SVI de Westenholtenaren reeds gepasseerd op de ranglijst.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. als dit maar geen trend gaat worden dat s,avonds spelen. dat 2 hoofdklassers dat 1x per jaar doen is super maar dat dergelijke laagspelende, geen toeschouwers trekkende clubs dit ook al gaan doen vindt ik wat overdreven.


    Maak melding

  2. Zoals jij suggereert, dat deze clubs geen toeschouwers trekken, is toch een mooie reden om de wedstrijd om 18.00 uur te spelen? Dit in de hoop om toeschouwers die zelf om 14.30 uur hebben gevoetbald te trekken, en bovendien: zo’n avondwedstrijd heeft wel wat! Goed initiatief wederom!


    Maak melding

Reageer