Peter Snijders - Foto: Hennie Vrielink
Peter Snijders
Foto: Hennie Vrielink

Burgemeester Snijders reageert op de avondklokprotesten in Zwolle

Zwolle – Na de avondklokprotesten maandagavond in Zwolle heeft burgemeester Snijders een verklaring afgelegd: “Ik kijk terug op een hectische dag en avond. De rust is weergekeerd, we hebben de situatie onder controle.”

“Maar ook in Zwolle hebben de onruststokers alle grenzen overschreden, van het illegaal afsteken van vuurwerk tot aan geweld tegen de politie. Volstrekt onacceptabel en daarom is de ME in actie gekomen en heb ik in afstemming met de driehoek een noodbevel moeten uitvaardigen. Er zijn enkele aanhoudingen verricht en de komende dagen gaat de opsporing volop door.”

De burgemeester vervolgt: “Ik heb gemerkt dat er in de Zwolse samenleving veel onbegrip is over de acties van vanavond. Zwollenaren hebben met bewoordingen zoals sensatiezoekers massaal laten weten dat zij dit niet willen in hun stad. En daar sta ik volledig achter. In Zwolle gaan we met respect om met elkaar en willen we elkaar juist helpen in deze zware periode.”

“Bijeenkomsten als deze dragen op geen enkele manier bij aan het bestrijden van het virus, integendeel, en zorgen voor polarisatie en tweespalt in onze samenleving, terwijl nu eendracht en solidariteit nodig zijn om met elkaar deze crisis door te komen. We moeten het samen doen. Spreek elkaar hier ook op aan.”

Artikel delen: