Meanderhof in Zwolle werkt aan het klimaat

Zwolle – Mens- en milieuvriendelijk wonen. Het is het uitgangspunt van de Meanderhof in Zwolle. Het Klimaatstraatfeest zal daarom niet ongemerkt aan de bewoners voorbij gaan.

Dubbel glas, extra isolatie, spaarlampen in plaats van gloeilampen en zonnepanelen op het dak. De 52 huizen in de Wagenschuurstraat en de Tiendschuurstraat, samen de Meanderhof, zijn vorig jaar zo milieuvriendelijk mogelijk gebouwd. ‘Zo’n 80 tot 90 procent van de bouwmaterialen is recyclebaar’, vertelt bewoner Ton Burg, ‘en de woningen zijn optimaal geïsoleerd. Het is de bedoeling dat we de woningen zo energiezuinig mogelijk bewonen.’ Het Nationale Klimaatstraatfeest is dan ook een prima aanleiding om de komende tijd nóg meer energie te besparen. ‘We laten binnenkort een nieuwsflits uitgaan om het Klimaatstraatfeest onder de aandacht van de bewoners te brengen’, vertelt Ton, ‘en aanstaande donderdag hebben we een algemene ledenvergadering waarin we nog meer reclame voor de campagne willen maken.’

Ton heeft er vertrouwen in. ‘Wij zijn een mensvriendelijke wijk’, zegt Ton. ‘Dat houdt in dat we openstaan om elkaar te ontmoeten. We hebben gemeenschappelijke tuinen, gemeenschappelijke fietsbergingen en een grote ontmoetingsruimte.’ Het bedenken van leuke acties om samen energie te besparen zal dan ook geen probleem zijn voor de bewoners.

Artikel delen: