Burgemeester Snijders kondigt opnieuw noodbevel af in Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Burgemeester Snijders kondigt opnieuw noodbevel af in Zwolle

Zwolle – Burgemeester Snijders heeft besloten dat in Zwolle dinsdag vanaf 18.00 uur een noodbevel geldt. Dat meldt RTV Oost dinsdagmiddag. Dat doet hij om ongeregeldheden zoals maandagavond in het centrum te voorkomen.

Het is vanaf 18.00 uur verboden om in groepen bij elkaar te komen. De politie zal bij overtreding onmiddellijk in actie komen. “Kom niet naar de stad, je hebt er niets te zoeken”, zegt Snijders tegen RTV Oost. Het noodbevel wordt toegepast omdat er wederom aanwijzingen zijn dat er net als maandag ongeregeldheden op til zijn. In Zwolle kwam het maandagavond tot rellen, nadat op social media oproepen waren geplaatst om naar de binnenstad van Zwolle te komen.

Het noodbevel geldt voor de gebieden rondom de binnenstad, Park de Wezenlanden en de stationsomgeving. “Het is verboden om in groepen bij elkaar te komen en de politie zal ook ogenblikkelijk optreden,” zegt burgemeester Snijders tegen RTV Oost.

Snijders verklaart dat het rellende gezelschap met name bestaat uit kinderen van 14, 15 en 16 jaar. Daarom doet hij tevens een oproep aan ouders om hun kinderen in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat ze niet de straat op gaan.

Burgemeester Snijders tegen RTV Oost: “Ik merk aan de inwoners van de stad dat ze verontwaardigd zijn. Horecaondernemers, winkeliers en inwoners van de binnenstad maken zich zorgen. Dat snap ik.”

Voor ernstige vernielpartijen, zoals in Den Bosch en Rotterdam, is Snijders niet bang. Plundering en brandstichting passen niet bij de stad Zwolle, aldus de burgemeester.

Artikel delen: