Zwolle KinderWereldstad

Zwolle – Op 5, 6 en 7 november vindt de tweede editie van het festival Zwolle Wereldstad plaats met het thema KinderWereldstad. Het festival voor kinderen wordt gehouden in de Broerenkerk in het centrum van Zwolle. Kinderen van meer dan twintig basisscholen zijn uitgenodigd voor de woensdag ochtend, donderdag en vrijdag. Woensdagmiddag staat KinderWereldstad open voor iedereen van 13.30-17.00 uur en op vrijdagavond van 19.30-22.00 uur.

Zwolle Wereldstad met het thema KinderWereldstad is een festival dat de kleur en cultuur van de samenleving laat zien, proeven en beleven. Het is een zintuiglijke reis om de wereld en een kennismaking met diverse culturen. In KinderWereldstad kunnen de kinderen van midden- en bovenbouw van basisscholen op woensdagmiddag van 13.30-17.00 uur een kijkje nemen in het leven van kinderen die in een grote wereldstad wonen. Kinderen ervaren door een interactief programma allerlei verschillende culturen. Hierbij staan de Millenniumdoelen vooral in de aandacht, en met name Millenniumdoel 2: “Iedereen naar school” en Millenniumdoel 8: “Er is meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp”.

Zwolle Wereldstad is een initiatief van COS Overijssel, en wordt georganiseerd met medewerking van Niek van de Sprong producties en de Muzerie. Daarnaast komt Zwolle Wereldstad tot stand met behulp van NCDO, Hervormd Weeshuis Zwolle en Gemeente Zwolle.

Kijk voor meer informatie op de website: www.Zwollewereldstad.nlof www.cosoverijssel.nl

Artikel delen:

Reageer