Gemeente Zwolle komt met Meldpunt Toeslagenaffaire Kinderopvang

Gemeente Zwolle komt met Meldpunt Toeslagenaffaire Kinderopvang

Zwolle – In de gemeente Zwolle zijn er gezinnen getroffen door de toeslagenaffaire kinderopvang. Deze gezinnen zijn door de Belastingdienst onterecht beschuldigd van fraude met kinderopvangtoeslag.

Om deze gezinnen te helpen en hen te laten weten dat zij er niet alleen voor staan, opent de gemeente Zwolle het Meldpunt Toeslagenaffaire Kinderopvang. In dit nieuwsbericht leest u wat zij voor u kunnen betekenen en hoe u met hen in contact komt.

Als gevolg van de toeslagenaffaire kunnen gedupeerden ernstige problemen hebben. Bent u persoonlijk geraakt door de fouten van de Belastingdienst in de toeslagenaffaire? Heeft u bijvoorbeeld schulden? Kan uw kind niet mee op schoolreisje of niet meedoen aan andere activiteiten, omdat de Belastingdienst u mogelijk onterecht geen toeslag uit heeft gekeerd? Neem dan contact op via het meldpunt.

Op dit moment is het bij de gemeente namelijk niet bekend welke gezinnen in Zwolle onterecht zijn beschuldigd van fraude. De gemeente wil zo snel mogelijk in contact komen met u, om hulp en ondersteuning te bieden.

Medewerkers van het Sociaal wijkteam van de gemeente Zwolle geven u praktische steun om uw leven weer op de rit te krijgen. Er is onder andere hulp mogelijk bij:

  • Het regelen van schulden
  • Het kwijtschelden van eventuele gemeentelijke schulden,
  • Hulp bij het vinden van werk
  • Hulp bij problemen in het gezin
  • Hulp zodat uw kinderen volwaardig mee kunnen doen.

Bent u een gedupeerde van de Toeslagenaffaire? Meld u zich dan bij het Sociaal wijkteam van de gemeente Zwolle. Bellen kan via telefoonnummer 038 – 498 9980. Of stuur een e-mail naar Meldpunt-Toeslagen@zwolle.nl

Meer informatie over Meldpunt Zwolle Toeslagenaffaire Kinderopvang en extra informatie vindt u op www.zwolle.nl/toeslagenaffaire.

Artikel delen: