Grote Voort - Foto: Wouter Steenbergen
Grote Voort
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droge of natte sneeuw in de ochtend en veel bewolking

Zwolle – Woensdagochtend is er kans op sneeuw in Zwolle. Kletsnatte sneeuw die niet blijft liggen, of minder natte sneeuw die wel blijft liggen, dat is de kwestie woensdagochtend. In het laatste geval betreft het dan een dun laagje wittigheid.

Vermoedelijk minder dan op bovenstaande foto, maar het kan in de ochtend wel voor glibberigheid zorgen. De temperatuur ’s morgens vroeg ligt verdraaid dicht bij het vriespunt. Vandaar de onzekerheid over de soort sneeuw. Met deze twijfelachtige winterse neerslagzone hebben we in de eerste helft van de ochtend te maken. Ten oosten van Zwolle is de kans op een dun sneeuwdekje groter dan ten westen. In de tweede helft van de ochtend is de neerslag verdwenen naar het oosten.

Het wolkendek wordt woensdag langzaam minder massief, maar blijft moeilijk doordringbaar voor de zon. In de middag en avond kan een enkel regenbuitje over de stad trekken. De wind tijdens de neerslag in de ochtend is zwak tot matig uit zuidelijke richtingen. Later op de dag komt de wind uit het westen tot noordwesten. De temperatuur loopt geleidelijk op van ongeveer +1 graad in de ochtend naar +6 graden in de avond.

In de avond en nacht wordt de bewolking vanuit het zuidwesten dikker. De naderende wolkenmassa is afgeladen met vocht, waarvan een deel bestemd is voor Zwolle.

Donderdagochtend is het nog overwegend droog. De temperatuur is tot op het vriespunt gedaald, zodat rekening moet worden gehouden met gladheid door bevriezing van natte plekken. Rond het middaguur bereikt de voorzijde van genoemde neerslagzone Zwolle. In de regen zitten mogelijk ook flatsen natte sneeuw. Pas in het begin van de avond is de neerslag voorbij.

Vrijdag belooft een kleddernatte dag te worden. De temperatuur stijgt volgens sommige weermodellen naar een duidelijk hoger niveau. Andere modellen houden het kwik laag, wat natte sneeuw mogelijk maakt. In de volgende weerberichten hopen we hierover meer zekerheid te krijgen.

Artikel delen: