Klooienberglaan - Foto: Wouter Steenbergen
Klooienberglaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zwaar bewolkt en regenachtig

Zwolle – Donderdagochtend begint het te regenen. Uit het zuidwesten komt een front vol met regenwater richting Zwolle. Verwachte aankomsttijd rond negen uur. Voor die tijd is het nog droog. De regen houdt een groot deel van de dag aan in onze regio.

Er wordt een etmaalhoeveelheid van 5 tot 10 liter regenwater per vierkante meter berekend. De meeste regen valt rond het middaguur. Het is zwaar bewolkt en pas in de avond trekt de neerslag weg. In de natte stad staat een zwak tot matig windje, kracht 2 tot 3, uit richtingen rond oost. Een temperatuur van 5 graden in de ochtend, aan het eind van de middag is het kwik gedaald naar ongeveer 2 graden. Zwolle ligt net als woensdag in een overgangszone tussen vrieskou in het noordoosten en minder koude lucht boven het zuidwesten.

Woensdag is van de aangekondigde sneeuw niks terechtgekomen in de regio Zwolle. In plaats daarvan viel in de ochtend lichte regen en motregen, die ijskoud was. In delen van Drenthe, Groningen en Friesland werd woensdagmorgen wel een witte wereld gemeld. Ook in Twente werden sneeuwvlokjes waargenomen, maar die bleven voor zover bekend nergens liggen.

Vrijdag regent het in de ochtend het hardst, in de middag komt er minder naar beneden, maar overtuigend droog wordt het niet. Misschien zitten er vlokjes natte sneeuw tussen de regen. Het kwik blijft overdag hangen rond +2 graden. In de avond en nacht daalt de temperatuur onder het vriespunt.

Donderdagavond en in het begin van de nacht naar vrijdag worden de droge perioden langer, maar een bui blijft mogelijk. Dit in afwachting van een nieuwe zone met serieuze neerslag, die aan het einde van de nacht en begin van vrijdagochtend boven Zwolle wordt verwacht.

In het weekend is het koud: een maximumtemperatuur in de buurt van het vriespunt. In de nachten vriest het licht. Daar staat tegenover dat de zon revanche neemt en de regenkans gering is.

Artikel delen: