Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Voorbeschouwing FC Utrecht – PEC Zwolle

Zwolle – PEC Zwolle sluit zaterdag de drukke januarimaand af in stadion Galgenwaard. Om 18.45 uur kruist het er de degens met FC Utrecht. Het is al de vierde keer dit seizoen dat de ploegen tegen elkaar spelen. Drie keer was dat in Zwolle, waarbij de laatste ontmoeting voor de competitie in een gelijkspel eindigde.

Van deze wedstrijden fungeerden er twee als oefenwedstrijden. Waar de eerste hiervan nog met 0-2 verloren ging, eindigde de tweede wedstrijd spectaculair in 3-3. De eredivisiewedstrijd eindigde ook in een gelijkspel. Door een doelpunt van Mustafa Saymak en een raak schot van Mimoun Mahi eindigde de wedstrijd in 1-1.

Afgelopen dinsdag moest PEC Zwolle binnen de minuut een tegendoelpunt incasseren tegen Heracles Almelo. Een vroege achterstand, die vlak voor rust werd verdubbeld. Na rust leek PEC Zwolle te zijn wakker geschud, want de ploeg van John Stegeman begon een stuk beter te voetballen. Dit resulteerde ook tot de aansluitingstreffer van Virgil Misidjan. Het was echter Reza Ghoochannejhad die, net zoals in Tilburg, wederom belangrijk was. Waar de spits tegen Willem II drie keer wist te scoren als invaller, deed hij dat deze keer één keer. Hierdoor eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

FC Utrecht kwam midweeks in actie tegen AZ. Op voorhand een lastige tegenstander, maar toch wist de ploeg van René Hake heel knap drie punten te behalen. Iets wat de laatste weken vaker is gelukt, aangezien Utrecht al drie speelrondes op rij de volle buit wist te pakken. In al deze wedstrijden werd zelfs geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd. Dat Utrecht goed bezig is, blijkt ook uit de andere statistieken, zo verloren de Domstedelingen van de laatste acht wedstrijden slechts één keer.

De aansluitingstreffer van de wedstrijd tegen Heracles betekende ook gelijk het eerste doelpunt van Misidjan in het shirt van PEC. De aanvaller is niet de enige nieuwkomer in de selectie van John Stegeman. Zo werd de aanval de afgelopen week ook al versterkt met Thomas Buitink en Benson Manuel, die in Utrecht voor het eerst bij de wedstrijdselectie zit. Hiertegenover stond het vertrek van Clint Leemans. De middenvelder maakt het seizoen op huurbasis af bij De Graafschap.

Het duel van aankomende zaterdag staat onder leiding van scheidsrechter Jannick van der Laan. Hierbij zal hij geassisteerd worden door Cristian Dobre en Rien Koopman. De aangewezen official is Robin Gansner. In Zeist fungeert Allard Lindhout als VAR en hij wordt op zijn beurt weer geassisteerd door Michael Osseweijer. De aftrap is om 18.45 uur.

Bron: PEC Zwolle

Artikel delen: