VV Berkum
VV Berkum

Boy Boeloerditi terug naar Berkum

Zwolle – Met de komst van Boy Boeloerditi heeft VV Berkum de eerste versterking van ‘buitenaf’ voor de komende twee seizoenen binnen. Van een echte nieuwkomer is overigens geen sprake, want de 30-jarige aanvaller speelde in het seizoen 2011-2012 ook al een jaar voor de Zwolse hoofdklasser.

“Ik heb vanwege mijn werk vorig jaar een stapje terug moeten doen qua voetbal, maar die situatie is veranderd en ik merkte bovendien dat ik het voetballen op niveau miste,” zegt hij over zijn aanstaande overstap. “Ik heb altijd contact gehouden met spelers van Berkum, ik heb er ook vaak tegen gespeeld en altijd een goed gevoel bij die club gehad. Ook de gesprekken die ik nu heb gehad waren heel positief.”

Berkum krijgt met Boeloerditi een balvaste en technisch vaardige spits met scorend vermogen én een flinke ervaring in de top van het amateurvoetbal. Hij kwam eerder een aantal seizoenen uit voor jeugdelftallen van Go Ahead Eagles en speelde daarna voor Voorwaarts in zijn woonplaats Twello. Na het seizoen bij Berkum verkaste hij naar Rohda Raalte waarna hij, via een ‘tussenstop’ bij SDC Putten, met veel succes vijf seizoenen speelde voor derdedivisionist Excelsior ’31. Vorig jaar ging hij vanwege zijn werk terug naar zondageersteklasser Voorwaarts Twello.

Een aantal selectiespelers van VV Berkum had al een meerjarige verbintenis en recent tekende ook een flink aantal anderen bij voor het nieuwe seizoen. Hierdoor hebben nu in totaal 16 spelers van de huidige hoofdmacht toegezegd in 2021-2022 weer voor de Zwolse hoofdklasser uit te zullen komen. Uit de eigen jeugd werd keeper Jasper de Visser aan de eerste selectie toegevoegd.

Van de huidige hoofdselectie vertrekken verdediger en middenvelder Jason Huisman en spits Jonathan van Marle.

Artikel delen: