Gemeente onderzoekt armoede in Zwolle

Zwolle – Het bestrijden van armoede staat hoog op de agenda van het college. Daarom start de gemeente Zwolle begin november een onderzoek naar armoede. Dit onderzoek bestaat ten eerste uit een armoedemonitor. Daarmee wordt in kaart gebracht hoeveel minima er zijn in de gemeente en welke achtergrondkenmerken deze doelgroep heeft, zoals huishoudsamenstelling en leeftijd.  

Daarnaast peilt de gemeente de behoeften onder deze minimahuishoudens. Ook hier wordt onderzocht van welke regelingen men wel en niet gebruik maakt, wat men vindt van de dienstverlening van de gemeente en waar minima behoefte aan hebben als het gaat om inkomensondersteuning. Dit deel van het onderzoek gebeurt met behulp van schriftelijke vragenlijsten onder zo´n 700 huishoudens. Beide (deel)onderzoeken worden uitgevoerd door KWIZ, een onderzoeks- en adviesbureau dat gespecialiseerd is in sociale wet- en regelgeving. In de eerste maanden van 2009 worden de resultaten bekend gemaakt.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. De enige die wijzer worden van de armoede -dat zijn die zogenaamde onderzoeksbureautjes -die gaan onderzoeken wat we allang weten -of kunnen weten. Met twee muisklikken -weet men bij de belastingdienst en Sociale Zaken precies hoeveel mensen er in Zwolle van een minimum moeten leven. Maar om de schone schijn op te houden dat men wat aan het armoede probleem wil doen -laat men regelmatig onzinnige en totaal overbodige onderzoeken naar die armoede doen. Stelletje huichelaars.


  Maak melding

 2. Mee eens, borrelnootje. Gelijk ff een extra koppeling maken om de vele scheefwoners in kaart brengen. Zie de veel te dure auto’s aan bijvoorbeelde de hanekamp.


  Maak melding

 3. Ja Plantje zo moet het zijn zoals je zegt er wonen patser met beste salarissen en kapitale auto voor de deur in goedkope huurwoningen.Ik dacht dat ik in het verleden had gehoord dat ze dat zouden controleren


  Maak melding

 4. geschreven door Plantje, op 29 oktober 2008 om 11:48

  Dus als je wél geld verdient mag je ook niet wonen waar je wil? Dan móét je ook maar duur wonen? Of begrijp ik het helemaal verkeerd?

  Dat klopt. Als je wilt huren tenminste.


  Maak melding

 5. minima
  Het college zou eens een goed boek moeten lezen zoals rechtspraak in opspraak in plaats van nietszeggende raporten.

  Met veel tromgeroffel kondigd het college telkenmale te willen weten wat er onder de bevolking van Zwolle leeft.

  Ondergetekende heeft het college verschillende malen uitgenodigd een dagje mee te lopen in het wereldje dat armoede heet.

  Zo spaart men gemeenschapsgeld uit, hoeft men geen 6 maanden te wachten op een rapport en kan het college bekwame beslissingen nemen.


  Maak melding

 6. geschreven door Larry, op 29 oktober 2008 om 18:03

  geschreven door Plantje, op 29 oktober 2008 om 11:48

  Dus als je wél geld verdient mag je ook niet wonen waar je wil? Dan móét je ook maar duur wonen? Of begrijp ik het helemaal verkeerd?

  Dat klopt. Als je wilt huren tenminste.

  Okie….duidelijk! 😉


  Maak melding

Reageer