Tiende gelijkspel voor PEC Zwolle

Tiende gelijkspel voor PEC Zwolle

Zwolle – FC Utrecht en PEC Zwolle hebben het tiende gelijkspel van het seizoen geboekt. Lang hadden de Zwollenaren tegen de Utrechters die defensief schutterden, uitzicht op drie punten, maar een rode kaart en een late tegentreffer voorkwamen dat: 3-3.

Net als dinsdag tegen Heracles Almelo kwam PEC Zwolle vroeg op achterstand. Ditmaal was het in de tweede minuut raak toen Adam Maher een makkelijk gegeven vrije trap op het hoofd van Sander van de Streek legde: 1-0. Het antwoord van PEC Zwolle kwam al net zo rap en kwam op naam van Virgil Misidjan. In zijn eentje schudde Misidjan drie Utrechters af om vervolgens via de binnenkant van de paal ook keeper Eric Oelschlägel het nakijken te geven. Daarna was Utrecht weer gevaarlijk, voornamelijk uit hoekschoppen. Zo hield Xavier Mous Adrián Dalmau knap van scoren af en ook een geplaatst schot van Van de Streek werd door de sluitpost weggetikt. Aan de andere kant schoot Misidjan via een Utrechts been maar net naast.

Strafschoppen

Vijf minuten voor rust kwam PEC Zwolle op 1-2 toen het in de opbouw van Utrecht niet voor de eerste keer mis ging. Dean Huiberts en Immanuel Pherai konden niet profiteren, maar laatstgenoemde werd vlak voor hij nog eens wilde uithalen door aanvoerder Willem Janssen onderuit getikt. Scheidsrechter Jannick van der Laan kon niets anders doen dan de bal op de strafschopstip leggen. Bij afwezigheid van Mike van Duinen en Reza Ghoochannejhad eiste Thomas Lam de bal op. De Fin schoot onberispelijk binnen: 1-2. Nu leek Utrecht met een snel antwoord te komen, maar Bram van Polen die zijn 400e wedstrijd voor PEC Zwolle speelde, voorkwam met een gave tackle dat Dalmau kon scoren. Na rust ging de bal opnieuw op de stip, maar nu in het nadeel van PEC Zwolle. Sam Kersten beging een overtreding op Van de Streek waarna Adam Maher mocht aanleggen. Mous wist zijn hand nog achter de bal te krijgen, maar kon niet voorkomen dat de Utrechter scoorde: 2-2.

Blessuretijd en rode kaart funest

Vervolgens liet FC Utrecht twee dotten van kansen liggen op de 3-2. Othmane Boussaid schoot de bal uit een open schietkans in de tribune en Gyrano Kerk schoot een nog veel grotere mogelijkheid aan diggelen. Dit keer was de hand van Mous de redding voor Zwolle. Waar Utrecht niet scoorde, deed Zwolle dat wel. Weer liep Utrecht te schutteren achterin, invaller en debutant Benson Manuel bracht de bal tot bij Thomas Buitink en de aanvaller scoorde de 2-3. Toch was daarmee de wedstrijd verre van klaar. Utrecht reeg in de slotfase de kansen en hoekschoppen aaneen. Invaller Moussa Sylla had tot tweemaal toe de gelijkmaker op zijn schoen. Mous hield PEC Zwolle met een aantal knappe reddingen echter op de been. In de blessuretijd viel alsnog de 3-3. De domper begon met de rode kaart voor jubilaris Van Polen, die Remco Balk omver duwde nadat deze hard doorliep op Mous. Met een man minder kwam Utrecht via Hidde ter Avest alsnog op 3-3. Even leek het zelfs nog erger te worden in de extra, extra tijd. Maar een nederlaag bleef PEC Zwolle bespaard.

Volgende week zaterdag, 6 februari, ontvangt PEC Zwolle in het MAC3PARK stadion RKC Waalwijk. Die wedstrijd begint om 18.45 uur.

FC Utrecht – PEC Zwolle: 3-3 (1-2).
Toeschouwers: 0
Scheidsrechter: Van der Laan
Rode kaart: 90+3’ Van Polen (PEC Zwolle)
Gele kaarten: Boussaid en Balk (FC Utrecht)

Opstelling FC Utrecht: Oelschlägel, Ter Avest, Maher, Kerk, Van Overeem (61’ Emanuelson), Dalmau (61’ Sylla), Janssen (77’ Ramselaar), Warmerdam, Van de Streek, St. Jago en Boussaid (86’ Balk).

Opstelling PEC Zwolle: Mous, Van Polen, Lam (80’ Van den Belt), Nakayama, Misidjan (71’ Reijnders), Strieder, Kersten, Pherai (46’ Manuel), Buitink (71’ Ghoochannejhad), Huiberts (46’ Clement) en Van Wermeskerken.

Scoreverloop:
2’ Van de Streek 1-0
5’ Misidjan 1-1
39’ Lam pen. 1-2
54’ Maher pen. 2-2
67’ Buitink 2-3
90+5’ Ter Avest 3-3

Artikel delen: