A28 afgesloten na ongeval met vrachtwagen

Lichtmis – Op de A28, ter hoogte van de afslag Lichtmis, is woensdagochtend 29 oktober rond 03.45 uur een 20-jarige vrachtwagenchauffeur uit Baarle Nassau ernstig gewond geraakt toen hij met zijn vrachtwagen tegen een pijler van een viaduct is gereden. Door het ongeval is de bestuurder klem komen te zitten in zijn truck.

De brandweer is twee uur bezig geweest om hem te bevrijden. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle en is inmiddels buiten levensgevaar. Ten gevolge van het ongeval en de bijbehorende bergingswerkzaamheden is de A28 tijdens de gehele ochtendspits afgesloten geweest. Omleidingsroutes via o.a. de N377 en de N348 liepen ook al snel vol, waardoor het verkeer veel hinder ondervond. Verkeer in noordelijke richting werd geadviseerd de A28 te mijden. Naar verwachting zal de weg afgesloten blijven tot het eind van de ochtend. De vrachtwagen vervoerde zo’n 80 kalveren. Hiervan zijn ongeveer 20 dieren overleden. De andere koeien zijn vervolgens overgeheveld op een vervangend transport. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. 45 minuten om van Zwolle Centrum naar de Hessenpoort te komen! Nog geen nieuw record voor mij, maar toch lekker lang.

  De kalveren zullen inmiddels allemaal overleden zijn. (Slachthuis).  Maak melding

 2. De A28 is ter hoogte van Lichtmis weer opengesteld voor het verkeer.

  De vrachtwagen, die boven een sloot lag, is weer op de wielen gezet. De nog levende kalveren werden in een andere vrachtwagen overgezet.

  Rijkswaterstaat bekijk momenteel de schade, en de gevolgen daarvan, van het beschadigde viaduct.

  Het ongeval had woensdagmorgen ook gevolgen voor de verkeersdoorstroming in Zwolle.

  Momenteel is het nog erg druk op de A28 als gevolg van het ongeval.


  Maak melding

 3. Was driekwartier te laat op mijn werk en dit terwijl ik behoorlijk de files heb kunnen mijden. Ik had nog nooit op de binnenweg naar Nieuwleusen in de file gestaan. Een geheel nieuwe ervaring…


  Maak melding

Reageer