Nevengeul tegen hoog water in Zwolle Zuid

Zwolle – De plannen voor de herinrichting van de Schelle en Oldeneler Buitenwaarden vanuit het project Ruimte voor de Rivier gaan door. Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat heeft de plannen goedgekeurd. Dit betekent dat er onder meer een nevengeul aangelegd wordt in de uiterwaard van de IJssel.

In deze geul kan in de toekomst extra water worden opgevangen. Het komend jaar wordt de herinrichting van het gebied voorbereid. In 2010 gaat de eerste schop de grond in. De plannen in Schelle hebben te maken met het landelijk project ‘Ruimte voor de Rivier’. In de toekomst krijgt de IJssel, net als de andere grote rivieren, meer water te verwerken. Om hierop voorbereid te zijn, heeft de rijksoverheid het programma Ruimte voor de Rivier in het leven geroepen. Dit bestaat uit tal van projecten langs de grote rivieren.

Voor de Scheller en Oldeneler Buitenwaarden, aan de zuidwest-rand van Zwolle, is als oplossing gekozen voor een nevengeul. Er wordt hiermee grond verwijderd om het water meer ruimte te geven. Hierdoor kunnen hoge waterstanden op de IJssel beter opgevangen worden. Dit vergroot de veiligheid tegen overstromingen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer