Zwolse online tv-show haalt scholieren uit hun dip

Zwolse online tv-show haalt scholieren uit hun dip

Zwolle– De gemeente Zwolle gaat stevig inzetten om opkomende neerslachtigheid bij scholieren tijdens de lockdown aan te pakken. Onder de titel Lockdown Open up wordt een wervelende live online tv-show ingezet voor het voortgezet onderwijs. Per uitzen-ding kunnen 5.000 scholieren inpluggen en zitten dan live in de uitzending. Ook ouders en mentoren, en zo nodig de GGZ, zijn erbij en blijven betrokken.

De show laat zien en voelen dat het heel normaal is als je het moeilijk hebt door de lock-down, en reikt vooral ook oplossingen en hulp aan. Met live programma’s voor de ouders en lesbrieven voor docenten, wordt de aanpak van Lockdown Open Up doorgetrokken naar de lessen en thuissituatie. De gemeente Zwolle roept voor deze, in Nederland unieke aanpak, de hulp in van THINK op school, Kunsteducatie Nederland en Dwars TV. Het programma gaat van start in de week van 1 tot en met 5 februari.

Isolement
Wethouder Michiel van Willigen (Jeugd en Onderwijs): “De pandemie raakt jongeren hard. Ze hebben minder contact, zijn bang achterstanden op te lopen en bevinden zich soms in een onprettige thuissituatie. Gelukkig is het bij velen nog niet zo erg. De kunst is nu om jongeren uit het isolement te houden en te laten ervaren, dat het op zich heel normaal is als je moei-lijk kunt omgaan met de lockdown. Precies dat is het doel van Lockdown Open Up”

YouTube
De op maat gemaakte shows zijn aangepast aan de leeftijd van de leerlingen. De live strea-ming via YouTube is te volgen vanuit huis of op school. Het startpunt is een liveshow voor leerlingen en ouders. Hier worden de gevolgen van de lockdown voor jongeren bespreek-baar gemaakt en wordt gezocht naar oplossingen. Voor de jongeren wordt de vaart erin ge-houden met quizzen, interactie, gasten en entertainment. Mentoren kunnen na afloop met de jongeren in gesprek over wat er speelt. Ook kan zo nodig worden doorverwezen naar on-dersteuningsteams of de GGZ.

Artikel delen: