Overhandiging sleutel VW e-up aan docent Marcel Grondman en leerlingen Lars en Robin
Overhandiging sleutel VW e-up aan docent Marcel Grondman en leerlingen Lars en Robin

VMBO Thorbecke SG heeft volledig elektrische VW e-up

Zwolle – Of het nu ligt aan een collega die uit de rallywereld komt of door de impulsen van de Stichting Sterk Techniek Onderwijs, de afdeling Mobiliteit & Transport van de Thorbecke Scholengemeenschap, locatie vmbo, loopt voorop in modern onderwijs in Zwolle.

Dinsdag is de sleutel van een volledig elektrische Volkswagen e-up aan de afdeling Mobiliteit & Transport overhandigd. De afdeling Mobiliteit & Transport van de Thorbecke SG bood al lessen aan voor elk type auto: van lpg tot diesel en benzine. En sinds kort wordt er ook gewerkt aan een hybride Toyota Prius. Mede mogelijk gemaakt door Toyota Van Leusen in Zwolle. Als klap op de vuurpijl komt daar nu de Volkswagen e-up bij.

De VW e-up is door OOZ (Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio) aangekocht bij autobedrijf Van Mossel. Leerlingen gaan met het programma Electude, een elektronische leeromgeving, echt aan de slag met elektrische auto’s. De vier enthousiaste docenten die lesgeven op deze afdeling hebben certificaten gehaald op dit gebied.

Tijden veranderen en leerlingen en docenten moeten mee in de toekomst. Monteurs die alles zelf repareren maken plaats voor technici die diagnoses kunnen stellen en onderdelen vervangen. De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden en een brandstof als waterstof biedt kansen voor de toekomst en het milieu.

Naast onderhoud aan alle soorten auto’s wordt er bij Mobiliteit & Transport ook fietstechniek aangeboden. Je binnenband zelf verwisselen of je ketting aanspannen kan al jaren op school. Maar er zijn ook elektrische fietsen aangeschaft die op school worden onderhouden. Omdat de ontwikkelingen in de transportwereld niet stilstaan wordt er getraind en samengewerkt met het Deltion College en Scania.

Artikel delen: