Vervanging oude gasleidingen deel binnenstad Zwolle

Vervanging oude gasleidingen deel binnenstad Zwolle

Zwolle – Enexis Netbeheer laat vanaf 15 februari in een deel van de Zwolse binnenstad oude gietijzeren gasleidingen vervangen. Dit gebeurt door aannemer Siers Leiding- en Montageprojecten.

Het gietijzeren gasleidingnet in Zwolle is al grotendeels vervangen. De laatste secties van de gasleidingen staan nu op het programma om vernieuwd te worden. De aannemer vervangt het leidingnet volgens de nieuwste inzichten en stand van de techniek. De gasleidingen worden niet in een keer in zijn geheel vernieuwd, het gaat in etappes.

Het is mogelijk dat de gastoevoer enkele uren wordt onderbroken. Dit is nodig voor het overzetten van de gas-aansluitleiding van de huidige hoofdleiding op de nieuw aangelegde hoofdleiding. Deze onderbrekingen vinden plaats op werkdagen tussen 7.30 uur en 17.00 uur.

De werkzaamheden vinden plaats in:

  • Jufferenwal/ Snörresteeg (duur werkzaamheden ongeveer zeven weken)
  • Kamperstraat (duur werkzaamheden ongeveer twee weken)
  • Korte Kamperstraat (duur werkzaamheden ongeveer vier weken)
  • Eekwal (duur werkzaamheden ongeveer twee weken)
  • Rodetorenplein (duur werkzaamheden ongeveer vijf weken)

Als alles volgens planning verloopt, is het werk halverwege juli van dit jaar klaar. Bewoners van de straten hebben van Enexis een brief ontvangen met informatie. Tijdens de werkzaamheden kan het zijn dat straten of voetpaden niet of minder goed bereikbaar zijn. Omleidingsroutes staan aangegeven. Meer informatie: enexis.nl/actueel

Artikel delen: