Van Karnebeekstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Van Karnebeekstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Minder koud en volop regen in de middag

Zwolle – Woensdag is een regendag. Na een natte nacht komt er in de ochtend tijdelijk minder naar beneden in Zwolle. Misschien wordt het zelfs even droog. Maar tegen de middag gaat de kraan weer vol open. Pas in de loop van de avond wordt hij weer langzaam dichtgedraaid.

Een neerslagtotaal van 10 tot 15 liter per vierkante meter wordt berekend voor Zwolle. De temperatuur is aan de hoge kant voor februari: een maximum van ongeveer 8 graden. Zo’n temperatuur in combinatie met regen lijkt op herfst, maar de wind ontbreekt. Die is slechts zwak tot matig, overwegend uit het zuidwesten. In de middag tijdens de regen stelt de wind helemaal weinig voor. In de avond trekt de storing die verantwoordelijk is voor de neerslagactiviteit weg naar het oosten. Het kwik daalt in de nacht uiteindelijk naar een graad of 3 boven nul.

Donderdag is het droog en er staat een matige zuidwestenwind. Er is veel bewolking, maar met wat geluk vallen er gaten in waar Zwolle en de zon beide wat aan hebben. De koude lucht van de afgelopen dagen is naar het noorden verdrongen. Een maximumtemperatuur van 8 graden. Deze temperatuurverwachting geldt ook voor de vrijdag en misschien zit er dan nog iets meer in.

Maar volgens de huidige inzichten gaat dat veranderen. De temperatuur daalt weer en vanaf zaterdag kan het een aantal dagen tot sneeuw komen in onze regio. De temperatuur overdag zou dan rond het vriespunt liggen, met in de nachten matige vorst. Als dit waarheid wordt, mogen we van echt winterweer spreken. Nog niet alle weermodellen komen echter met dit winterscenario op de proppen. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: