Jufferenwal - Foto: Wouter Steenbergen
Jufferenwal
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Opdrogen, een beetje zon en afnemende wind

Zwolle – Donderdag kan Zwolle opdrogen na een kletsnatte woensdag. De weerstations van Weblog Zwolle tapten 21 millimeter af in Stadshagen en 25 millimeter in Dieze-Centrum. Midden in de nacht hoosde het al korte tijd flink en de rest volgde woensdagmiddag. Zo veel regen is er dit jaar binnen een etmaal nog niet gevallen.

Donderdag schuiven dunne wolkenvelden over de stad, er valt voor de afwisseling niks uit. Tenminste overdag, in de avond is wel een buitje mogelijk. De zon heeft kansen tegen dit wolkendek, maar om teleurstelling te voorkomen kun je beter niet rekenen op uitbundige zonneschijn. Met een maximumtemperatuur van ongeveer 8 graden en zonnestralen die tussen de wolken door komen, is dit een heel acceptabel weertype voor februari. De zuidwestenwind blijft met kracht 3, matig, keurig binnen de perken. In de middag steeds minder wind.

In de nacht naar vrijdag zakt het kwik weg naar ongeveer 3 graden, waarschijnlijk nog zonder vorst aan de grond. Vrijdag schampt een neerslaggebied boven de Noordzee onze omgeving. Dat levert hier af en toe lichte regen op, geen grote hoeveelheden. De wind is zwak tot matig en heeft de zuidwesthoek verlaten voor het oosten. Deze winddraaiing is geen onbelangrijk detail, want hiermee wordt transport van kou in gang gezet.

In het weekend komt vanuit het noordoosten winterweer op Zwolle af. Volgens de meeste weermodellen is de kans groot dat we met sneeuw of natte sneeuw te maken krijgen. In combinatie met een snijdend koude oostenwind, die er mogelijk flink tegenaan gaat. Volgens dit bibberscenario komt de temperatuur zaterdag nog net boven nul en zondag vriest het overdag. In de nachten lichte tot matige vorst.

In de komende weerberichten bekijken we of bovenstaande wintervooruitzichten standhouden voor Zwolle.

Artikel delen: