Dermatologisch centrum Isala wint zilver

Zwolle – Het Dermatologisch centrum Isala heeft een tweede plaats behaald tijdens de verkiezing ‘Zorgonderneming van het jaar 2008’. Het centrum, dat een jaar geleden als verzelfstandigde BV van de Isala klinieken in de markt werd gezet, werd door de jury geprezen om zijn kostenbewustzijn en de winst die op bescheiden schaal gemaakt wordt. Ook zijn de wachttijden fors teruggebracht en doen zowel de artsen als de medewerkers hun werk met veel plezier.

Als één van de drie laatst overgebleven genomineerden greep het Dermatologisch centrum Isala net naast de eerste prijs. Algemeen manager van het centrum, Nel Menger: ‘Voor ons is het zilver met een gouden rand’. Het Dermatologisch centrum Isala was met het Oogzorgnetwerk en Kinderwijkteam Goes overgebleven van twintig kandidaten in de strijd om de titel zorgonderneming van het jaar. De winnaar van deze verkiezing werd bekend gemaakt tijdens het Jaarcongres Zorgmarkt op 28 oktober jl. Eerder op die dag hadden de drie genomineerden zich gepresenteerd door middel van een korte film.

Bij het Dermatologisch centrum Isala, zijn de artsen verantwoordelijk, voeren zij zelf de regie over het zorgpakket en over de bedrijfsvoering. Dit bevordert de slagvaardigheid en de betrokkenheid bij het ziekenhuis. Kortom, ondernemerschap is hier een feit.

De Zorgonderneming van het jaar is een initiatief van Zorgmarkt, platform voor marktwerking en ondernemen. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan een zorgproject dat hoog scoort op vijf criteria: betekenisvolle omvang, patiëntgeoriënteerd, efficiencyverhogend, innovatief en overdraagbaar.

Artikel delen:

Reageer