Meander Bigband tourt langs basisscholen

Op vrijdag 31 oktober a.s. zal het schoolorkest van het Meander College wederom een concerttour langs Zwolse bassisscholen verzorgen. De Meander Bigband geeft deze dag een educatief concert op drie basisscholen. Achtereenvolgens worden de Klokbeker (Zwolle-Zuid), de Wendakker (Stadshagen) en de Wilgenburg (AA-landen) bezocht door het 45-koppige orkest.

De Meander Bigband is voor muzikale kinderen al jaren een reden om voor het Meander College te kiezen na hun basisschoolperiode. Als vervolg op de florerende bigband heeft de cultuurschool sinds dit jaar ook een Meander Junior Bigband: een schoolband die uitsluitend bestemd is voor 1e en 2e-klassers van het Meander. De Bigband heeft dit schooljaar er alweer 5 concerten op zitten en maakt zich na de basisschooltour o.a. op voor het Heerder Jazzfestival op 7 november en het landelijke Prinses Christina Jazzconcours in Amsterdam op 30 november. Meer informatie op www.meanderbigband.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Muziek J. is echt heel belangrijk voor veel mensen. Als je saaie grijze schooldag dan door zo’n creatieve & culturele uiting wordt onderbroken, kan dat verfrissend werken op de rest van de dag volgens mij. Of de interesse opwekken om zelf actief (of passief) wat met muziek te doen.
    Maar goed, je kunt natuurlijk ook overal een negatieve insteek op bedenken.


    Maak melding

Reageer