Ad Vandenberg - Foto: Raymond van Olphen
Ad Vandenberg
Foto: Raymond van Olphen

Ad Vandenberg in online Hedon Academy over inspiratie

Zwolle – Maandag 8 februari is er een nieuwe editie van Hedon Academy Online met als thema ‘inspiratie’. Het boek Inspiratie van journalist Bert Middelbos en fotograaf Raymond van Olphen is de rode draad van deze Hedon Academy.

Als extra gast schuift niemand minder dan Ad ‘Adje’ Vandenberg aan om over persoonlijke voorbeelden te vertellen. Moderator van Hedon Academy is Judith van der Klip. In verband met de huidige maatregelen tegen het coronavirus is het alleen mogelijk om Hedon Academy online bij te wonen.

Inspiratie is de basis voor elke creatieveling en ontzettend belangrijk voor muzikanten. Elke muzikant heeft inspiratie nodig om tot nieuwe muziek te komen maar soms zijn daar ineens factoren die je belemmeren in het creatieve proces. Hoe ga je met deze situatie om, en hoe doen andere muzikanten dit? Om voorbeelden uit zijn eigen carrière te geven schuift niemand minder dan Ad ‘Adje’ Vandenberg (o.a. Whitesnake, Vandenberg en Vandenberg’s Moonkings) aan tijdens de livestream vanuit Hedon.

Adrian Vandenberg: “Als ideeën elkaar opvolgen ben je blij, want dan is de inspiratie gul. Als je mazzel hebt, heb je meteen al de helft of driekwart van een goede song te pakken. Dingen die intuïtief redelijk snel op zijn plek vallen zijn wel de beste dingen. Stukken waar je langer over doet en die pas na veel schaven, bewerken en veranderen voltooid raken zijn veel minder kansrijk. Je kan het intuïtieve wel enigszins manipuleren.” Hoe dat vervolgens voor Adrian in zijn werk gaat en wat zijn tips en tricks voor jou zijn, legt hij uit tijdens de livestream van de Hedon Academy.

Voor het boek Inspiratie zijn Bert Middelbos en Raymond van Olphen op zoek gegaan naar het geheim achter het fenomeen inspiratie en werden daarbij fanatiek geholpen door de meest vooraanstaande muzikanten en artiesten uit de Nederlandse en Belgische muziekwereld. Denk daarbij aan artiesten als Triggerfinger, Kensington, Boudewijn de Groot, Henny Vrienten, Wende, Ilse de Lange en vele andere artiesten met een rijke carrière. Je hoort naast de voorbeelden van Adrian Vandenberg ook hoe andere muzikanten hiermee omgaan.

Het Hedon Productiehuis presenteert de Hedon Academy. Als (beginnende) professional in de muziekindustrie ben je nooit uitgeleerd. Daarom heeft het Hedon Productiehuis een reeks onderwerpen geselecteerd die verschillende kanten van de muziekindustrie belichten. In verband met de huidige maatregelen tegen het Coronavirus is de Hedon Academy gratis te volgen via www.hedonproductiehuis.nl/live. Vaste moderator van Hedon Academy is Judith van der Klip namens Hedon Productiehuis.

De gratis stream start maandag om 19.00 uur via www.hedonproductiehuis.nl/live.

Artikel delen: