Subsidie voor Bartjens Rekendictee 2008

Zwolle – Het Bartjens Rekendictee 2008 kan een eenmalige subsidie van € 10.000,- tegemoet zien van de gemeente. Dit inmiddels nationale evenement draagt bij aan het imago van Zwolle als onderwijsstad. Door dit beeld actief uit te dragen hoopt het college van B&W dat meer studenten zich oriënteren op een studie, of gaan werken en wonen in Zwolle.

Het evenement, dat zo wordt georganiseerd dat bezoekers er een weekendje Zwolle aan vast kunnen knopen, krijgt uitgebreid aandacht in de media. Naast aandacht in alle regionale dagbladen, wordt er ook veel aandacht aan besteed op radio en TV. De organisatoren verwachten ongeveer 10.000 deelnemers. De vijftig beste en snelste deelnemers komen in de finale in november in Zwolle.

Met de subsidie neemt de gemeente Zwolle twaalf procent van de begroting van het evenement voor haar rekening. Andere subsidiegevers zijn de Stentor, VU/Windesheim, Kamer van Koophandel Oost, provincie Overijssel, Achmea en de Rabobank. De gemeentelijke subsidie komt uit het budget Eigentijds Onderwijs.

Artikel delen:

Reageer