Gemeente Zwolle wint brons als ‘beste werkgever’

Zwolle – Na de titel ´beste werkgever in de non-profit sector´ van afgelopen juni, is de gemeente Zwolle vandaag door vakblad Intermediair in de algemene ranglijst tot 3e beste werkgever van Nederland uitgeroepen. Volgens Intermediair biedt de gemeente Zwolle van alle bedrijven haar 1180 medewerkers zelfs de beste arbeidsvoorwaarden.

Door het samenvoegen van de bedrijvenranglijst en de non-profit ranglijst is een nieuwe ranglijst ontstaan met de grote werkgevers van het land. Boven Zwolle staan op nummer 1 het Schipholse IT-concern Macaw en op nummer 2 Rabobank Nederland. Onder Zwolle staan op nummer 4 en 5 Achmea en KPMG. De ranglijst is bekend gemaakt tijdens een werkgeverscongres. Gemeentesecretaris Oenze Dijkstra en hoofd Human Resource Management Marcella Rijkschroeff waren namens Zwolle aanwezig.

Heel Zwolle blij

Wethouder bedrijfsvoering Erik Dannenberg: “Dit is voor ons de slagroom op de taart, nadat we in juni werden verblijd met de nummer 1-positie als werkgever in de categorie non-profit. Zwolle draait op allerlei gebied in de top mee, maar voor ons betekent dit meer dan zomaar een feit om trots op te zijn. Namelijk dat we goed bezig zijn om onze bijna 1200 professionals te helpen zich te ontwikkelen. Zodat de Zwolse ambtenaar als het ware meegroeit met de stad. Daarom mag heel Zwolle blij zijn met deze erkenning.”

Kwaliteit binnenhalen

Ook gemeentesecretaris Oenze Dijkstra, die leiding geeft aan de ambtelijke organisatie van de gemeente, is verheugd: “In Zwolle gaan we voor kwaliteit. Wij zetten in op de ontwikkeling van ons zittend personeel én op het binnenhalen van nieuw talent. Wil je aantrekkelijk zijn voor professionals die hun beste beentje voor zetten in deze stad, dan moet je een stap meer zetten dan de rest. Niet voor niets heeft Zwolle als enige gemeente in Nederland het Investor in People keurmerk. Ik zie in deze nieuwe ranglijstplek een extra impuls voor ons imago als werkgever.”

Artikel delen:

Reageer