Code rood voor sneeuw, harde oostenwind en vrieskou

Code rood voor sneeuw, harde oostenwind en vrieskou

Zwolle – Het KNMI heeft code rood afgegeven voor het hele land. Het weeralarm geldt vanaf zaterdag middernacht tot zondag middernacht. Er is langdurige sneeuwval op komst in combinatie met een harde oostenwind en vrieskou.

In de regio Zwolle daalt het kwik vanaf het begin van zaterdagavond onder het vriespunt. In de loop van de avond gaat het in onze regio licht sneeuwen. Vanaf middernacht worden perioden met matige sneeuwval verwacht, die in de nacht en ook de hele zondag aanhouden. De lage temperatuur en de harde oostenwind zorgen voor een sneeuwjacht, die de sneeuw op sommige plaatsen laat ophopen. Dit kan voor het verkeer gevaarlijke situaties opleveren. Ook kan het zicht in de stuifsneeuw sterk teruglopen.

Behalve met harde wind moet ook met windvlagen tot circa 75 kilometer per uur worden gerekend. Het windmaximum in de regio Zwolle wordt verwacht in de nacht van zaterdag op zondag en zondagochtend. Ook daarna blijft er veel wind staan uit het oosten tot noordoosten.

De maximumtemperatuur is zondag overdag -5 graden, maar door de snijdend koude wind voelt dat aan als -15 graden.

Code rood is een weeralarm dat wordt uitgegeven voor weer dat grote impact op de samenleving heeft. Deze weersituatie kan voor schade, letsel en overlast zorgen en mogelijk maatschappij-ontwrichtend zijn.

Lees meer artikelen over: Sneeuwstorm 2021
Artikel delen: