Plan voor Ulu moskee aan Gombertstraat

Zwolle – Aan de Gombertstraat 340 staat een voormalig onderwijslocatie van het Deltion College. In 2009 komt dit gebouw vrij en zal worden gesloopt. De gemeente wil graag met de buurt nadenken over een nieuwe bestemming.

Een van de te onderzoeken mogelijkheden is de mogelijke komst van de Islamitische Ulu moskee. Hoewel de moskee naar tevredenheid in Assendorp zit, willen ze graag een nieuw gebouw omdat het ledenaantal toeneemt en de huidige locatie daardoor te klein wordt. De vrijkomende locatie aan de Gombertstraat zou een geschikte plek kunnen zijn. Als vervolg op de informatiebijeenkomst wil de gemeente met een afvaardiging van de buurt de plannen verder ontwikkelen.

De informatieavond voor de buurt over deze locatie is op 6 november 2008 van 19.30 – 21.30 uur in Havezate Woonzorgcentrum Driezorg aan de Gombertstraat 350.Tijdens de bijeenkomst geven wethouder Hennie Kenkhuis en projectleider Oebele Jansma een toelichting.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. nou ik ben het hier niet mee eens.. ik woon vlak in de buurt.. maar gebruik dat stuk voor iets voor de havezate. het is ook niet fijn voor de oudere mensen daar dat er zoveel mensen rond hangen, en zo laat enz.. dus ik stem al op NEEE! ze hebben nu een mooie plaats dus laat ze daar maar mooi


    Maak melding

Reageer