Sneeuwduinen in Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Sneeuwduinen in Zwolle
Foto: Peter Denekamp

Tien dagen ijskoud winterweer in Zwolle

Zwolle – Zondag blijft het sneeuwen in Zwolle. In de nacht is er al 8 tot 10 centimeter gevallen in de stad. De sneeuwdikte is vaak lastig te meten doordat de sneeuw op grote hopen waait. De sneeuwval houdt zondag en ook maandag nog aan, maar wordt wel steeds lichter. Een sneeuwdikte in Zwolle van uiteindelijk ongeveer 20 centimeter wordt berekend.

Code rood is tot middernacht van kracht, vanwege sneeuw in combinatie met veel wind. Geadviseerd wordt om de weg niet op te gaan. Zondag een vlagerige windkracht 5 uit oost tot noordoost, waardoor het ijzig koud is. Voor het gevoel is de temperatuur -15 graden, terwijl de thermometer -4 tot -5 graden aanwijst. Komende week houden we overdag zulke vrieskou, maar de nachten worden extremer. Er is kans op zeer strenge vorst in de tweede helft van de week. Dan hebben we het over nachtelijke minima van -15 tot -20 graden. Hoe lang gaat dit Siberische weertype duren?

Bijna alle weercomputers verwachten momenteel dat de aanvoer van vrieskou uit het noordoosten minstens een week aanhoudt. Na maandag komt er weinig tot geen sneeuw meer bij. En de zon komt regelmatig tevoorschijn. Boven het witte sneeuwdek koelt het bij helder weer extra scherp af, vandaar de zeer lage minimumtemperaturen ’s nachts.

Timelapse sneeuwval zaterdagnacht in Dieze-Centrum
Foto's 3
Tien dagen ijskoud winterweer in Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Tien dagen ijskoud winterweer in Zwolle - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Lees meer artikelen over: Sneeuwstorm 2021
Artikel delen: