Dorrit de Jong, wethouder Diversiteit en Inclusie - Foto: Gemeente Zwolle
Dorrit de Jong, wethouder Diversiteit en Inclusie
Foto: Gemeente Zwolle

Benoeming nieuwe wethouder Dorrit de Jong uitgesteld

Zwolle – Door het winterse weer en de slecht begaanbare wegen kunnen de 39 Zwolse raadsleden maandagavond niet door de stemstraat voor de stemming op de nieuwe wethouder.

Een andere manier om de stembriefjes van de raadsleden op te halen is vanwege die reden ook niet verantwoord. Daarom wordt de benoeming van de nieuwe wethouder uitgesteld tot dinsdag 16 februari. Dan zal een extra raadsvergadering worden belegd.

Omdat vanwege de coronamaatregelen alle raadsleden niet fysiek bij elkaar mogen komen, maar wel schriftelijk moeten stemmen op de nieuwe wethouder, verloopt de stemming en installatie anders. Dinsdag 16 februari wordt een extra raadsvergadering belegd voor de benoeming van de wethouder.

De raadsvergadering wordt om 19.00 uur digitaal geopend en nadat de burgemeester de digitale aanwezigheid van alle raadsleden heeft gecheckt, wordt de vergadering geschorst en gaan alle raadsleden naar een speciaal voor deze gelegenheid ingerichte stemstraat bij het stadhuis om te stemmen op de wethouder. Daarnaast wordt op dat moment ook schriftelijk gestemd voor twee nieuwe leden van de rekenkamercommissie. Als alle raadsleden weer thuis zijn, wordt om 20.30 uur de raadsvergadering digitaal hervat. Nadat de stemming over de wethouder bekend is gemaakt, zal ze worden benoemd en legt ze vervolgens de belofte af. Daarna worden de twee nieuwe leden van de rekenkamercommissie benoemd.

De digitale raadsvergadering van maandagavond gaat wel door en start om 19.30 uur. Er staan diverse hamerstukken op de agenda. De raadsvergadering is te volgen via de livestream op www.zwolle.nl/gemeenteraad.

Artikel delen: