Basisschool De Ichthus blij met Gezonde Klassen

Zwolle – Vrijdagochtend overhandigden de initiatiefnemers van Gezonde Klassen – J.E. StorkAir, Novon Schoonmaak en Unica Installatietechniek – een bord met het Gezonde Klassen logo aan de kinderen van de Zwolse basisschool De Ichthus. Met dit bord laat de school zien te werken aan een gezond binnenmilieu en voorzien te zijn van het Gezonde Klassen concept.

Basisschool de Ichthus onderging het afgelopen jaar een flinke verbouwing. Gisteren kwamen de kinderen voor het eerst in de ‘nieuwe’ school. Ze zijn zich al goed bewust van de noodzaak van een gezonde school. ‘Gezonde Klassen zorgt voor luchtverversing’, wist één van de kinderen te vertellen. Waarop een ander aanvulde: ‘dat is nodig, omdat je je dan beter kunt concentreren’. In het voorjaar van 2009 zijn de verbouwingswerkzaamheden helemaal afgerond en wordt de school ‘officieel’ geopend.

Basisschool de Ichthus is één van de 7 basisscholen die deel uitmaakt van het regionale proefproject. Afgelopen zomer werden de eerste drie scholen met het Gezonde Klassen concept opgeleverd. Met het proefproject beogen de initiatiefnemers te komen tot een optimaal concept om de basisscholen in Nederland gezond te maken. Het concept bestaat uit ventilatie en installatietechniek om het binnenmilieu te verbeteren, goede schoonmaak, een pleidooi voor de terugkeer van de conciërge en een educatieve lesmethode voor de schoolkinderen. Om de effecten van de aanpassingen in kaart te brengen, worden de scholen die meedoen aan de pilot gedurende twee jaar gevolgd. De pilot van Gezonde Klassen wordt mede gefinancierd door de Europese Unie.

Dat Gezonde Klassen nodig is, blijkt uit diverse onderzoeken naar de binnenmilieuproblematiek op scholen. In maar liefst 4 van de 5 scholen is de kwaliteit van het binnenmilieu onder de maat. J.E. StorkAir, Novon Schoonmaak en Unica Installatietechniek gaan de uitdaging aan zoveel mogelijk scholen in heel Nederland gezond te maken.

Voor meer informatie kijk op www.gezondeklassen.nl

Artikel delen:

Reageer