Postorderbedrijf aan de slag bij McDonald Huis

Zwolle – Op zaterdag 31 oktober steekt een team van ca. 15 medewerkers van het Zwolse bedrijf Wehkamp.nl vrijwillig de handen uit de mouwen bij het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Dit doen ze in het kader van de ‘Make a Difference Day’ (MADD).


Lianne Booijink  ( links ) en Petra van der Veer: ‘Erg blij met dit initiatief’

‘Een fantastisch initiatief’ aldus huismanager Lianne Booijink. ‘In ons Huis zijn altijd wel klussen te doen. En zeker als we veel ouders in het Huis hebben zoals nu, dan komen we daar niet zo snel aan toe en blijven dingen liggen. Dan zijn wij erg geholpen met extra vrijwilligers. Ik ben de medewerkers van Wehkamp.nl dan ook erg dankbaar dat ze dit twee keer per jaar doen. Het onderstreept nog eens de goede band die wij met hen hebben.’

Het Wehkamp.nl team onder leiding van Joke Vrolijk doet dit maar wat graag. ‘Het is voor ons bijna een vanzelfsprekendheid. Een van onze cultuurwaarden is ‘betrokkenheid”. Die betrokkenheid leeft zeker bij onze medewerkers als het gaat om het Ronald McDonald Huis; wij hebben de focus van ons sponsorbeleid op het Ronald McDonald Kinderfonds liggen en dan is het fantastisch als het niet tot mooie bedoelingen beperkt blijft, maar je daar als medewerker ook daadwerkelijk zelf invulling aan geeft. Bovendien schept het ook een band met de collega’s onderling. Je leert elkaar eens op een heel andere manier kennen als je zo met zijn allen op je vrije zaterdag de mouwen opstroopt”.

‘Make a Differende Day’ is een jaarlijks terugkerend groot landelijk evenement. Tijdens MADD op 30 en 31 oktober doen tienduizenden Nederlanders vrijwilligerswerk en worden schijnwerpers twee dagen gericht op vrijwillige inzet. Dat is belangrijk voor imago van vrijwilligerswerk; het bevordert maatschappelijke inzet en kan leiden tot een toename van het aantal vrijwilligers.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer