Presentatie voorlopige plannen voor IKEA

Zwolle – Op 4 november aanstaande presenteren de gemeente Zwolle en IKEA in een inloopbijeenkomst de plannen, ideeën en het conceptprogramma van eisen voor het woonwarenhuis IKEA. De bijeenkomst vindt plaats in Hotel-Restaurant Van der Valk, Kranenburgweg 10 Zwolle. IKEA en de gemeente Zwolle hebben gezamenlijk onderzoek gedaan naar de komst van het woonwarenhuis op het bedrijventerrein Hessenpoort. Op 12 juni hebben de beide partijen daarvoor een intentieovereenkomst gesloten. Vervolgens zijn IKEA, de architect en de gemeente hard aan de slag gegaan. De gemeente heeft inmiddels de basis gelegd voor het conceptprogramma van eisen: de eisen die aan het IKEA-gebouw en de inrichting van het terrein gesteld worden. Het conceptprogramma van eisen geeft een mogelijk beeld van de inpassing van het gebouw en het terrein in de omgeving.

IKEA heeft vervolgens een zogenaamde massastudie gemaakt hoe binnen de stedenbouwkundige randvoorwaarden de kavel kan worden ingericht en hoe de omvang van het gebouw zou kunnen worden. Ook over de materiaalkeuze is nagedacht.  Er is nog geen sprake van een eindsituatie. In een inloopbijeenkomst worden het conceptprogramma van eisen, de massastudie en de procedure en de planning gepresenteerd. Belangstellenden zijn welkom vanaf 18.30 uur om de plannen en de maquette te bekijken, om 19.45 uur vindt een centrale presentatie plaats.

Artikel delen:
Reacties 36
 1. Ikea
  Gemeente Zwolle jullie moeten je schamen! jullie zijn alleen maar druk met Ikea en de ondernemers in het centrum laat je op alle fronten barsten. denk aan het probleem fietsen, winkels zijn nauwelijks nog te bereiken, denk aan de gevelreclame etc,etc!!!


  Maak melding

 2. rob jansen ik vind dat de gemeente al jaren veel te veel aandacht aan het centrum van de stad heeft besteed,want je leest er dagelijks over .Als er wat gebeurd in het centrum dan staan ze gelijk klaar .Maar de buitenwijken worden vergeten en die hebben ook wel eens wat aandacht nodig van de gemeente .


  Maak melding

 3. Ja over hoe het gebouw eruit moet zien heeft al eens wat in de krant gestaan .Het moet helemaal van glas opgetrokken worden .Dus misschien is dat glas staks wel blauw van kleur.


  Maak melding

 4. laat ze nou maar is opschieten met de blauwe blokken-doos!!!!
  wordt hoog tijd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  heerlijk om de hoek ipv amersfoort of duiven……….. 😉 😉 😉


  Maak melding

 5. Ja heerlijkom de hoek straks bij de hessenpoort lekker in de file naar de ikea .De boel zit er nu al steeds muurvast met het verkeer .


  Maak melding

 6. IKEA had er in Zwolle allang moeten zijn. Niet zo zeuren over formaat en kleur en aandacht voor centrum / buitenwijken. IKEA is blauw…uiteraard wordt het een blokkendoos en dat is zoals we IKEA allemaal kennen. Groot denken en niet zo dorps…anders blijft Zwolle achter bij andere steden. Mensen die het daar niet mee eens zijn kunnen nog steeds terecht in het noord oosten van Groningen..lekker rustig…en…zelfs daar hebben ze een IKEA dichtbij..:-).

  IKEA, alvast van harte welkom in Zwolle! 🙂


  Maak melding

 7. als de vrouwen straks wat nieuws kopen bij IKEA kunnen ze gelijk het oude spul bij de ROVA ernaast inleveren .want het gaat toch bij het grof vuil.


  Maak melding

 8. oh jee wat negatief allemaal… 😮
  Ikea heeft hardstikke mooie leuke dingen voor veel minder geld dan bij de huidige woonboulevard in Zwolle…. Zal goed zijn voor de concurrentie….


  Maak melding

 9. nou meneer Waalman dan kan de meubelboulevard ook wel dicht en daar de ikea bouwen dan kan het personeel dat er nu werkt daar blijven.Want anders kunnen daar de tenten ook wel sluiten.


  Maak melding

 10. ikea
  Piter, wat een negativiteit! Iets tegen vrouwen en Ikea?
  Ikea is ook voor mannen hoor (de Rova ook) en er zijn altijd mensen die op de meubelboulevard blijven kopen!
  Wat de file op de Hessenpoort betreft, als je in Zwolle woont kun je toch ook op de fiets?


  Maak melding

 11. Is dat echt zo? Ik denk dat het publiek wat naar de meubelboulevard gaat daar ook wel zal blijven komen. Er zit nu ook een kwantum toch? Ik denk dat het misschien zelfs meer klanten op kan leveren omdat mensen zich nu aan gaan leren sneller weer dingen in huis gaan veranderen. Voor een bankstel bijvoorbeeld ga ik liever naar de meubelboulevard dan naar de IKEA. Het meeredeel van de klanten van Ikea komt toch uit omstreken denk ik?


  Maak melding

 12. wordt er wel rekening gehouden met het dorpskarakter van berkum? ikea trekt zeer veel publiek en in berkum zijn we erg gesteld op de zondagsrust. dit lijkt mij niet hand in hand te gaan


  Maak melding

 13. Berkum heeft er weinig last van.
  Het meeste verkeer komt van de afrit Hessenpoort,
  ook de meeste auto’s uit Zwolle zelf.
  Als ik nu naar de Hessenpoort moet, pak ik ook een stukje
  snelweg van Noord naar Hessenpoort.
  Ikea kan mij niet snel genoeg komen.


  Maak melding

 14. Irma ik heb niks tegen vrouwen en Ikea ik ga er zelf in Utrecht geregeld met mijn schoondochter heen want die wonen daar .Maar zogauw er wat nieuws is bij IKEA dan is er een run op nodig of niet en dan gaat er weer ander spul uit huis van zijn plaats af .En waar gaat dat dan heen ,opzolder of in de container .Dat is wat ik constateer bij de Ikea vrouwen.


  Maak melding

 15. Joop, ik heb het eerder gezegd: als de Berkummers per sé zo willen vasthouden aan hún rust en de vooruitgang van de stad Zwolle blijven blokkeren dan verhuizen ze maar naar Staphorst, óók lekker rustig op zondag!


  Maak melding

 16. Joop, dan zullen de Berkummers moeten aanpassen, als dat niet hand in hand gaat 😛
  Wij Zwollenaren zijn namelijk erg gesteld op een beetje vernieuwing…..hoeveel inwoners heeft Berkum, hoeveel de rest van Zwolle? Lijkt me helder dat Berkum dit keer toch echt aan het kortste eind trekt.
  Met alle respect verder, de conservativiteit die Berkum vaak tentoonstelt is bijna neurotisch…..Waarom zo bang, vraag ik me altijd af  Maak melding

 17. @Joop
  Ik herinner mij nog zeer goed dat je positief over de NVU bent. Echter IKEA zie je niet zo zitten.

  Eng die blauw/geel Zweedse meubelkoning !


  Maak melding

 18. @Dick, ik ging er natuurlijk van uit dat iedere man er een hekel aan heeft naar dit soort winkels te gaan.
  Maar o.k het lijkt mij superleuk als je ook mee gaat.
  Gaan we daar lekker ff köttbullar eten 😉


  Maak melding

 19. @ Gretha en Natascha: Ik ben er 1x geweest; wat een drama. Maar als nixxx moet en enkel in gezellig vrouwelijk gezelschap, tja köttbullar klinkt wel hapklaar.


  Maak melding

 20. 😀 Dat wordt lastig Larry. Kan wel zeggen dat ik die dan mezelf dan ook wel mee kan nemen, maar die willen niet meer. Willen veel niet meer. Nee, gewoon alleen met mooie, gezellige en aardige vrouwen . 😉


  Maak melding

 21. ikea
  geschreven door irma, op 2 november 2008 om 13:15

  Piter, wat een negativiteit! Iets tegen vrouwen en Ikea?
  Ikea is ook voor mannen hoor (de Rova ook) en er zijn altijd mensen die op de meubelboulevard blijven kopen!
  Wat de file op de Hessenpoort betreft, als je in Zwolle woont kun je toch ook op de fiets?

  Irma, ík heb geen bakfiets thuis… 😉


  Maak melding

Reageer