Park Aa-landen - Foto: Arjen van der Zee
Park Aa-landen
Foto: Arjen van der Zee

Het weer: Na een vriesnacht komt de zon erbij

Zwolle – Donderdagochtend vriest het matig tot streng in Zwolle. Een temperatuur van -5 tot -10 °Celsius. De laagste kwikstand kun je verwachten rond zonsopkomst om acht uur. Daarna gaat de zon uren maken boven de stad.

Er koerst minder bewolking naar onze regio, ook in de nacht al. Zonder wolkendek kan de temperatuur ’s nachts extra ver wegzakken door uitstraling naar boven. Overdag onder de februarizon gaat het kwik flink omhoog. Woensdagmiddag registreerde ons weerstation in Dieze-Centrum tussen de huizen enkele malen temperatuurwaarden van een fractie boven het vriespunt. Ook in zuidelijk gelegen tuinen en op balkons dooide het tijdelijk. Donderdag kan dat in de volle zon weer gebeuren. Wat betreft de wind: die is overdag praktisch afwezig.

De lichte dooi overdag in de stad is niet het begin van een dooiaanval. Het krachtige hogedrukgebied boven Zuid-Scandinavië dat de kou vanuit het oosten tot noordoosten naar ons toe brengt, blijft nog even op zijn post. In de komende nachten is het helder en gaat het kwik verder omlaag. Vrijdag en zaterdag is in Zwolle ’s morgens vroeg een minimumtemperatuur rond -15 graden realistisch. In het buitengebied is de vorst feller. Overdag is er plenty zon.

De Europese weermodellen hellen momenteel over naar temperaturen boven nul vanaf begin volgende week. Maar volgens het Amerikaanse weermodel blijft onze regio langer in de vrieskou. Hoe dan ook, we houden je op de hoogte van het winterweer, hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: