Drumfanfare Berkum wordt óók showorkest

Zwolle – Omdat de Drumfanfare Berkum de laatste jaren heeft gemerkt dat zij voor meer en meer optredens worden gevraagd waarbij geen optocht behoeft te worden gelopen heeft zij besloten dat zij zich meer gaat toeleggen op dit soort optredens. Vanaf dit najaar zullen ze meer gaan oefenen op het stilstaande optreden. Gedacht wordt aan het bespelen van meerdere instrumenten door dezelfde muzikanten, in een minder formeel uniform. Ook aan de majorettes is gedacht, zij zullen volwaardig meedoen in een geïntegreerd optreden.

Doel is om op het komende carnaval een eerste voorstelling aan het Zwolse publiek te laten zien, vlak daarna is dan de jaarlijkse uitvoering in de Duyvecampschool aan de Berkumse Eikenlaan. De Drumfanfare benadrukt dat zij met veel plezier optochten wil blijven lopen, maar naast deze activiteit een show element wil toevoegen aan het repertoire. De Drumfanfare hoopt ook op deze wijze meer (en andere!) optredens te kunnen geven en ook nieuwe leden te kunnen verwelkomen. De nieuwe manier van optreden kan betrekkelijk goedkoop worden gerealiseerd behalve voor het onderdeel nieuwe kleding, daarvoor zoeken ze nog sponsoren. www.drumfanfareberkum.nl

Artikel delen:
Reacties 5
  1. als rasechte berkummer zou ik wel graag willen dat de decibels wat omlaag gaan en niet s,morgens vroeg door de (schitterende)straten gaan.


    Maak melding

Reageer