Regionale bands op weg naar de grote doorbraak

Zwolle – Vrijdagavond traden drie talentvolle regionale bands op bij Poptempel Hedon. Achtereenvolgens betraden de Jeremy’s, The Girls en Bigby het podium. Alle drie staan ze mogelijk voor de grote doorbraak in Nederland.


Jeremy’s

De Jeremy’s staat voor energieke en aanstekelijke popliedjes in een punky jasje. Punkpop in zijn opwindendste vorm met een zangeres als welkome afwisseling binnen het genre. Balancerend tussen collegerock en new school punk stuiterde Jeremy’s al met de buitenlandse collega’s (o.a. Less Than Jake en Billy Talent) over de grotere podia (Melkweg, Paradiso, Eurosonic, Zwarte Cross). Ook was de band op 3FM te horen als ‘Serious Talent’. De poppunkband Jeremy’s bracht deze week de derde single van haar debuutalbum ‘O Yeah Aha Oh’ uit. Het nummer is getiteld ‘I Want A Girl’, de officiële videoclip is nu al exclusief te bekijken op You Tube. Opvallend aan de track is de lengte: slechts 1.40 min. Om de single te ondersteunen, speelt de band dit jaar nog liveshows door het hele land. De aftrap vond vrijdagavond plaats in het Zwolse Hedon, thuisbasis van de meeste bandleden. In 2009 wordt aangevangen met de opnames voor het nieuwe album.


Bigby


Jeremy’s

The Girls zijn jong, hip, grappig en mooi en maken vooral daarover liedjes. En dat soort liedjes zijn, zoals ieder jong, hip, grappig en mooi meisje weet, doorgaans prima mee te zingen of te fluiten. En hoewel Meppel niet bepaald dezelfde brutale rebellie uitademt als hun optredens, heeft de geografische ligging van hun woonplaats er wél voor gezorgd dat de band zich binnen no-time in de kijk wist te spelen door de Grote Prijs van Drenthe op hun naam te schrijven, slechts een half jaar na de eerste oefensessie. De media spraken van goede, catchy composities en sound, een geweldige frontman en (yesss!) de x-factor: teenage angst meets Henk Jan Smits dus.


Bigby

“Tien schier perfect gepolijste popliedjes”, schrijft Platomania over de debuut cd Milk & Rum van de Zwolse band Bigby. Het in eigen beheer uitgebrachte schijfje is het resultaat van twee jaar lang schrijven, schrappen en optreden. Opgenomen in februari 2008 in een voor de gelegenheid tot studio omgebouwde boerderij. Met een flinke dosis ambitie en een gezond gevoel voor humor weet de band ook live te boeien. “Energiek en aanstekelijk”, volgens 3voor12. De hardnekkig catchy popliedjes die Bigby maakt blijven makkelijk in het hoofd rondzwermen maar laten zich niet makkelijk onder een noemer scharen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer