Partij van de Arbeid is 75 jaar en trakteert De Herberg

Partij van de Arbeid is 75 jaar en trakteert De Herberg

Zwolle – De Partij van de Arbeid bestaat deze week 75 jaar en wie jarig is trakteert! Nelleke Vedelaar, partijvoorzitter van de PvdA en oud-wethouder van Zwolle, bezoekt zaterdag 13 februari De Herberg aan de Nijverheidsstraat 1a.

Daar geeft zij bewoners, vrijwilligers en medewerkers Kanjers (stroopwafels) en een persoonlijke brief. “Omdat het Kanjers zijn,” aldus Nelleke Vedelaar: “Ik heb zelf jarenlang betrokken mogen zijn bij de Herberg. Nog altijd vertel ik met veel trots over dit prachtige Zwolse voorbeeld. De bewoners, vrijwilligers en medewerkers verdienen allemaal een geweldige opsteker. Voor hun inzet, voor hun prachtige werk.”

Op 9 februari, 75 jaar geleden, werd de Partij van de Arbeid opgericht, als opvolger van de SDAP. In de acht decennia die volgden hebben de sociaaldemocraten ook hun stempel gedrukt op Zwolle, de bakermat van ruim een eeuw sociaaldemocratie. De PvdA heeft in Zwolle gezorgd voor goede en betaalbare woningen en voor het groene karakter van de stad.

Nelleke Vedelaar: “We zijn pas net begonnen. Ons plan voor een eerlijker Nederland is onverminderd actueel. Ik ben heel trots op de acties van onze partijgenoten in Zwolle. Corona legt bloot wat veel mensen in Zwolle al langer voelen: er is te veel verdeeldheid in ons land. Op 17 maart kunnen we een keuze maken voor een eerlijker Nederland.”

Artikel delen: