Taalpunt Zwolle blij met kwaliteitscertificaat

Taalpunt Zwolle blij met kwaliteitscertificaat

Zwolle – Taalpunt Zwolle heeft begin dit jaar een officieel kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoet het Taalpunt aan belangrijke kwaliteitsnormen.

Taalpunt scoorde op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. Met het certificaat heeft Taalpunt Zwolle de bevestiging gekregen dat de functies, organisatie en diensten, op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan de kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

We zijn erg blij met de uitslag zegt Geny Nijboer, manager onderwijs & maatschappelijke participatie “Taalpunt Zwolle is een fysieke uiting van de taalsamenwerking in Zwolle en is gehuisvest in Stadkamer. Volgens het CBCT wordt het Taalpunt op het terrein van laaggeletterdheid ervaren als een deskundige en betrouwbare partner voor gemeente en lokale welzijns-, onderwijs- en maatschappelijke organisaties. Het auditteam ziet dat wat betreft de uitvoering van het primaire proces, het matchen van taalvraag en taalaanbod al veel is bereikt. Ze zien bij alle belanghebbenden de wil en het enthousiasme om samen tot een nog betere aanpak van de laaggeletterdheid in Zwolle te komen.”

De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Artikel delen: