Verhalenboot start serie Vaktaal

Zwolle – Verteltheater De Verhalenboot start met een nieuwe serie onder de noemer Vaktaal. Een bevlogen professional vertelt op brilante wijze over haar of zijn vak. Op maandag 10 november om 20.15 uur ‘De Russische kater’: NRC-journaliste Laura Starink over twintig jaar correspondentschap in Rusland.

In 1987 ging Laura Starink als correspondent van NRC Handelsblad naar Moskou om de perestrojka van Michail Gorbatsjov te verslaan. Ze was getuige van de ineenstorting van het communisme, dat de wereld decennialang verdeeld had gehouden. Twintig jaar later keerde ze terug met de vraag: wat is er terechtgekomen van de hooggespannen toekomstverwachtingen die de Russen toen hadden? Hoe hebben ze de abrupte overgang van communisme naar kapitalisme doorstaan? Ze schreef De Russische kater.

In elf persoonlijke portretten van Russen schetst zij het beeld van de nieuwste geschiedenis van Rusland, van de verrassende maar weifelende Gorbatsjov via de woeste avonturier Jeltsin naar de zelfverzekerde autocraat Poetin. €.11,00.

Reserveren: www.deverhalenboot.nl of  038 – 4 239 659  (12.00-13.00)

De Verhalenboot ligt in de Thorbeckegracht in Zwolle, naast het pannenkoekschip. Adres: Pletterstraat 20, 8011 VG  Zwolle.

Artikel delen:

Reageer