Politie in het nauw bij vechtpartij Grote Markt

Zwolle – Een 25-jarige Zwollenaar is zondagmorgenvroeg, 2 november op de Grote Markt aangehouden en ingesloten voor mishandeling van een 29-jarige plaatsgenoot. Beiden werden na een melding vechtend aangetroffen in een horecabedrijf. Daarbij was ook nog een derde man betrokken die voor een belaagde vrouw in de bres gesprongen was en daarbij enkele klappen meekreeg en zich verdedigde. De vechtersbazen werden gescheiden.

De horecagelegenheid liep vervolgens vol met uitgaanspubliek dat zich met de aanhouding van de Zwollenaar bemoeide. Daarbij werd een politieman van achteren aangevallen, waarop assistentie werd aangevraagd. Dat resulteerde tot de inzet van extra politiemensen en diensthonden. Ook werd gebruik gemaakt van de lange wapenstok om al te opdringend publiek of afstand te houden. Naar de vechtpartij wordt een nader onderzoek ingesteld. Tegen de aangehouden man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 19
 1. Bij de aanhoudingen aan het Gasthuisplein (https://www.weblogzwolle.nl/content/view/8623/55/) heeft de politie naar ieders zin veel te hard opgetreden en worden er allerlei schadeclaims ingediend.

  Hier komt de politie met minder mankracht en materiaal en worden ze verdorie van achteren aangevallen! Waar kan de politie haar schadeclaim indienen?!?

  Als ze de boel de boel laten en bij zo’n vechtpartij niet op komen dagen, omdat het op den duur toch wel overgaat is het ook niet goed. Wanneer doet de politie het wél goed?


  Maak melding

 2. @plantje in eerste instantie heb je natuurlijk gelijk. Toch denk ik dat doordat mensen commentaar blijven leveren op de politie ze scherp gehouden worden. (soms iets te wat resulteert in een actie als op het gasthuisplein?) Ik zeg maar zo, gelukkig is het hier geen china en mogen we commentaar leveren


  Maak melding

 3. gelul
  Wat een gelul dat de zwollenaar klappen kreeg, hij heeft ze uitgedeeld ja.
  Dat is nou een echte VENT die het opneemt voor een dame!!! Zo hoord het!


  Maak melding

 4. gevecht
  Nou nou wat een opgeblazen verhaal.
  Ik moet dan die jongen zijn die in de bres voordat meisje sprong en die klappen moet gehad hebben.
  Nou ik kan je verzekeren heb geen klappen gehad het enige wat ik had was een kapotte blouse en ben uitgegleden over al die papiertjes die daar binnen liggen bij de febo.

  Maar ja zo is er altijd wel weer wat in Zwolle 😉

  groeten  Maak melding

 5. Ok sig, maar commentaar leveren om het commentaar leveren schiet niet op. Kan ook wel dingen bedenken die ze verkeerd doen, 1 zaak heb ik in het verleden gewonnen. Ook schort er wel eens wat aan hun benadering en afhandeling. Pas ook nog weer een voorbeeld. Maar je weet zelf ook dat mensen (vaak met wat drank op) zich makkelijk met zijn allen tegen de politie keren. Al weten ze niet eens wat er gebeurd is. Sensatie werk aanstekelijk blijkbaar.


  Maak melding

 6. Ik vind dat onder ogen gezien moet worden, dat er bij de politie ook gewoon mensen werken. Die kunnen ook fouten maken.
  Maar het aanvallen van politieagenten en/of hulpdiensten moet gewoon zwaar bestraft worden!

  @…….., jij was erbij… was er ook sprake van “politie aanvallen”? Of is dat ook schromelijk overdreven?


  Maak melding

 7. @ plantje.

  Ja ik was er zeker bij.
  Ik heb dat van dat aanvallen op de politie niet mee gekregen. Maar dat zegt niet dat het niet gebeurt is.
  En daar sta ik totaal niet achter. Ben het dan ook helemaal met je eens.
  Maar wat ik wel raar vind is dat zo verhaal echt helemaal verdraait woord.
  Want vind dat er erg weinig van klopt.
  Het enige wat wel klopt is dat ik voor het meisje in de bres sprong. Want ik vind dat je geen vrouwen moet slaan. dus daar deed ik wat aan.
  En dan wil ik me niet grote maken dan ik ben.
  Maar klappen heb ik niet gehad. Wel uitgedeeld.
  En men kameraad van 29 heeft misschien 1 tik gehad maar dat betwijfel ik ook.
  Net wat ik al eerder zij het enige wat ik had was een kapotte blouse.
  En die hoef ik niet vergoed te hebben. Dat betaal ik zelf wel dat is een risico als je ruzie krijgt en dan vind ik het erg sneu dat je dan wel geld wild vangen.  Maak melding

 8. Er is hier wel vaker te merken, dat verhalen van de persvoorlichters van de politie niet helemaal in lijn zijn met de ervaringen van slachtoffers, daders en getuigen…
  Hoe dat kan is me nog niet helemaal duidelijk 😀


  Maak melding

 9. @plantje.

  Ik heb daar wel een licht vermoeden over hoe dat kan.
  Want aangezien dat ik hier ook mee te maken heb.
  Is mij verder niet eens gevraagd hoe en wat en mijn kameraad ook niet. Kijk en dan denk ik. Als je niet genoeg info hebt moet je ook maar niet zo maar wat neer zetten.
  Nu maakt het voor dit verhaal niet zo uit. Maar als het nu ergens anders over gegaan was wat wel van belang is of was. Ja dan kan je door een verdraait verhaal best goed in de problemen komen.


  Maak melding

 10. ik heb er ook midden bij gestaan …… was vast degene met het rode blousje;)

  ik heb nog een tijd met jou daar gestaan en ben ook ondervraagt door de politie.
  ik zou de volgende dag ZEKER worden gebeld werd me verteld,ik ben echter niet gebeld.
  ik vind dat dan ook een slechte zaak,je probeerd te helpen door een verklaring af te gaan leggen,en word dan niks mee gedaan.

  ik snapte alleen niet waarom de jongen die aan het slaan was 5 minuten later gewoon weer binnen stond en deed alsof er niks aan het handje was en na het meerderemalen vragen van de politie hoe het kan dat hij hier liep werd het antwoord gegeven,.. daar komen we nog wel achter…

  toch raar om te zien,denk dat dit bij het uitgaanspubliek niet egt meer serieus genomen word,als je eerst iemand ziet slaan en opgepakt worden en 5 minuten later gewoon weer het busje uitstapt en weer eten bij de febo besteld…

  ik vraag me af wat er buiten dan moet zijn gebeurd.. heb binnen niks mee gekregen dat een agent egt werd aangevallen..
  was het niet de portier van de febo die er door heen beukte en de agent raakte???

  mvgr


  Maak melding

Reageer