Zwolle verliest nipt in Groningen

Zwolle verliest nipt in Groningen

Zwolle – PEC Zwolle heeft zaterdagmiddag geen positief resultaat overgehouden aan het bezoek aan FC Groningen. Eén doelpunt van de thuisploeg bleek genoeg voor de Groninger winst: 1-0. Ondanks dat de Zwollenaren, die na rust met tien spelers verder moesten, in ondertal tot enkele kansen kwamen, wist het de thuisploeg niet aan het wankelen te brengen.

Zonder aanvoerder Bram van Polen, die zijn tweede en laatste duel schorsing uit moest zitten maar met de van een blessure teruggekeerde Kenneth Paal weer op de bank, begon PEC Zwolle aan het duel met de nummer 6 van de ranglijst.

De eerste kans was voor de Zwollenaren. Na een mooie aanval over de linkerflank kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Benson Manuel die zijn schot door Sergio Padt gekeerd zag worden. Na ruim een kwartier spelen had FC Groningen meer geluk in de afronding. Na een scrimmage voor het doel waarbij Zwolle de bal maar niet uit het eigen strafschopgebied kreeg, rondde de Noorse clubtopscorer van de Groningers Jørgen Strand Larsen op aangeven van Gabriel Gudmundsson af: 1-0. Toch wist PEC Zwolle snel de rug te rechten, maar kansen waren schaars. Een hele grote kans kwam er voor de rust nog wel. Weer was het Manuel die Padt tot een redding bracht, waarna de bal door een Groningen-verdediger ternauwernood tot hoekschop verwerkt kon worden. Ook de thuisploeg was niet heel gevaarlijk, al kreeg Mo El Hankouri twee minuten voor het rustsignaal de uitgelezen kans om de score te verdubbelen, maar een sterke reflex van Xavier Mous voorkwam dat.

In de tweede helft toverde arbiter Jeroen Manschot ineens kaarten uit zijn borstzakje. Eerst verdween Mike te Wierik na een licht vergrijp met geel in het boekje, waarna ook Immanuel Pherai voor een soortgelijke overtreding geel zag. Daarna kreeg Gabriel Gudmundsson de kans op de 2-0 maar wederom was Mous de winnaar in dit onderlinge duel. Daarna kreeg ook Pelle Clement geel, nadat de aanvoerder een overtreding beging op Ramon Pascal Lundqvist. Echter vond de VAR in Zeist, Clay Ruperti, het een overtreding waarvoor rood beter op zijn plaats was. Manschot werd naar de zijkant geroepen en bekeek daar de beelden nog eens en trok rood.

Met tien man ging PEC Zwolle niet bepaald bij de pakken neer zitten. Integendeel, het was FC Groningen dat achteruit begon te lopen en PEC Zwolle dat voornamelijk over de flanken gevaarlijk werd. Dat had mede te maken met het inbrengen van de weer Paal. Een andere invaller, Dean Huiberts, trof bijna doel nadat zijn inzet door een Groningen-verdediger van richting werd veranderd, maar de pech had dat de bal net naast stuiterde. Ook Sai van Wermeskerken (recht op Padt) en Virgil Misidijan (te gehaast geschoten) kregen de bal niet tussen de palen. Omdat Groningen aanvallend helemaal niets meer klaarspeelde mocht PEC Zwolle tot diep in blessuretijd blijven hopen op een punt, maar dat bleek ijdele hoop. Want hoewel Groningen met een man meer vertikte om de voorsprong verder uit te bouwen, gaf het ook niets meer weg in de laatste minuten, waardoor PEC Zwolle met een 1-0 nederlaag van het veld stapte.

Volgende week zaterdag speelt PEC Zwolle opnieuw een uitwedstrijd op een uur rijden van Zwolle. Dan is in Drenthe FC Emmen de tegenstander. Om 18.45 uur wordt er afgetrapt.

Artikel delen: