Bekeuringen en rijontzeggingen op de A28 bij Zwolle - Foto: Arjen van der Zee
Foto: Arjen van der Zee

Bekeuringen en rijontzeggingen op de A28 bij Zwolle

Zwolle – De politie hield dit weekend extra toezicht op de snelweg A28. In de buurt van Zwolle leverde dat 32 bekeuringen op.

Het betrof bekeuringen voor snelheidsoverschrijdingen, onnodig links rijden, mobiel bellen achter het stuur, met drank op rijden en overschrijding van een doorgetrokken streep. Dit maakte de politie Zwolle-Noord maandag bekend.

Een bestuurder reed 67 km/u te snel. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Een andere bestuurder kon het rijbewijs inleveren vanwege rijden onder invloed. Hij blies 950 ug/l, terwijl 220 ug/l het maximum is.

Een derde bestuurder kreeg een proces-verbaal vanwege overtreding van artikel 5 van de Wegenverkeerswet. Dat artikel luidt: “Het is een ieder verboden zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd.” Deze bestuurder werd aangemeld voor een rijvaardigheidsonderzoek bij het CBR. De kosten hiervoor komen voor zijn eigen rekening, aldus de politie Zwolle–Noord.

Artikel delen: