Impressie woningen Isala-terrein - Foto: Ingezonden foto
Impressie woningen Isala-terrein
Foto: Ingezonden foto

GroenLinks Zwolle vraagt om prettige woningen voor senioren

Zwolle – Veel mensen zijn op zoek naar een geschikte, passende woning, aldus GroenLinks Zwolle. Daarnaast is er de kwestie of de woning die mensen hebben nog past bij hun levensfase.

GroenLinks-raadslid Anja Roelfs vraagt aandacht voor woonwensen van de oudere inwoner van Zwolle. Ook hier wonen sommige ouderen nog in een eengezinshuis zonder geschikte voorzieningen op de begane grond. Het onderhoud van huis en tuin vraagt soms te veel. Veilig en comfortabel zelfstandig blijven wonen wordt hierdoor lastiger, meent GroenLinks.

Ondanks die moeilijkheid is er weinig doorstroom in de huizenmarkt, waardoor er minder eengezinswoningen voor gezinnen beschikbaar zijn.

Om prettig door te kunnen stromen moeten er echter wel passende woonvoorzieningen zijn voor ouderen, zoals appartementen, meergeneratiehuizen of kangoeroewoningen. Anja Roelfs vraagt het college van B & W wat de stand van zaken in Zwolle is. Roelfs: “Er moeten geschikte woningen zijn voor ouderen die graag kleiner of dichter bij hun familie willen wonen.” In sommige steden zijn er speciale ‘seniorenmakelaars’ die ouderen kunnen helpen bij de zoektocht naar een nieuwe woning. Is dat misschien ook iets voor Zwolle, vraagt Roelfs. Het college zal binnen een paar weken de vragen beantwoorden.

Artikel delen: